• 29 Μαρτίου, 2024

Πούτιν: “Η Ρωσία προσπαθεί να τερματίσει τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία από το 2014”

 Πούτιν: “Η Ρωσία προσπαθεί να τερματίσει τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία από το 2014”

«Η Ρωσία δεν ξεκίνησε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, αλλά προσπαθεί να τις τερματίσει από το 2014». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με εκπροσώπους της αεροπορικής βιομηχανίας.

«Θέλω να το ξαναπώ: δεν ξεκινήσαμε εχθροπραξίες, προσπαθούμε να τις τερματίσουμε. Αυτές οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν από τους εθνικιστές στην Ουκρανία και εκείνους που τους υποστήριξαν το 2014, όταν έγινε το πραξικόπημα, από εκεί ξεκίνησαν όλα, ακολουθούμενα από τα γεγονότα στην Κριμαία και το Ντονμπάς», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Όπως επισήμανε ο Πούτιν, το Κίεβο εξαπέλυσε πόλεμο κατά του Ντονμπάς το 2014 και, κατά παράβαση όλων των συμφωνιών και δεσμεύσεων, έθεσε τις περιοχές του Ντονμπάς ουσιαστικά υπό αποκλεισμό.

«Αυτές (οι δημοκρατίες του Ντονμπάς) στοχοποιήθηκαν με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό και διεξήγαγαν επανειλημμένα στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας», επισήμανε ο επικεφαλής του κράτους.

«Τότε ήταν που άρχισαν τον πόλεμο. Συνεχίστηκε για οκτώ χρόνια για να εξοντώσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί και αισθάνονται δεσμούς αίματος με τη Ρωσία, τη ρωσική κουλτούρα, τη ρωσική γλώσσα. Πόσο ακόμα μπορούμε να το ανεχτούμε;»

Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την υποστήριξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.