Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως θέλετε να κατέβει στις εκλογές η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε;

 Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως θέλετε να κατέβει στις εκλογές η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε;

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στην τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, εξαπέλυσε ο υπουργός των Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που βάζει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Βορίδης, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως με τον τρόπο που τοποθετείται κλείνει το μάτι στο πολιτικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής, ενώ αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές.

«Μήπως θέλετε να κατέβει η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε; Για να το τελειώνουμε, να το λήξουμε; Δεν μπορώ να πιστέψω και το λέω καλοπροαίρετα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοιας μορφής έωλη επιχειρηματολογία γίνεται λόγω νομικής άγνοιας. Επομένως κάποιο άλλο είναι το κίνητρο», είπε και πρόσθεσε με αφορμή την αιχμή Τσίπρας πως η κυβέρνηση αλιεύει σε ψήφους ακροδεξιών: «εμείς δεν θα πάρουμε ούτε μισή ψήφο από αυτό γιατί παίρνουμε τη πρωτοβουλία τη νομοθετική. Άλλος κλείνει το μάτι στο συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο όχι εμείς. Αντισυστημικοί είναι στις λαϊκές γειτονιές και με τη στάση σας ουσιαστικά κλείνετε το μάτι στο ακροατήριο αυτό. Μακάρι να μη ψηφίσουν αυτούς και να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλο. Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι εκεί αλλά ότι δεν έχετε καθαρή θέση στο ζήτημα αυτό».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως η ΝΔ ήταν το κόμμα που έκανε τη συνένωση των δικογραφιών της ΧΑ, που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και οδήγησε τα μέλη της φυλακή την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις μιλούσαν για ηρωοποίηση. «Κάναμε περικοπή της χρηματοδότησης, κάναμε τη νομοθεσία του 2021 και πασχίζουμε να σας πείσουμε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο που θα φράξει το δρόμο των εγκληματιών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης, τόνισε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη και με τη βούλα συνταγματικότητας.

Σχετικά Άρθρα