Μετακινούν τα ράντζα από τα Επείγοντα για να μην… φαίνονται – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

 Μετακινούν τα ράντζα από τα Επείγοντα για να μην… φαίνονται – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

Την αδιανόητη κατάσταση με τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, αλλά και την ανεπαρκή «λύση» αποσυμφόρησης που έδωσε η κυβέρνηση με τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, στηλιτεύει η ΠΟΕΔΗΝ δια του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «τραγελαφικές καταστάσεις με τη μεταφορά ασθενών από εφημερεύοντα νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές για αποσυμφόρηση των ράντζων», υπογραμμίζοντας ότι η λύση για διακομιδές στο ΝΙΜΙΤΣ δεν αρκεί.

«Μία τρύπα στο νερό η βοήθεια ιδιωτικών κλινικών για αποσυμφόρηση των ράντζων στα νοσοκομεία», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια εξηγεί τα λεγόμενά της με παράδειγμα το Αττικό Νοσοκομείο:

«Χθες εφημέρευε το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Ήταν μια καλή εφημερία σε προσελεύσεις (780 ασθενείς εξετάσθηκαν) και εισαγωγές (175 εισαγωγές ασθενών), προφανώς λόγω καιρικών συνθηκών. Και όμως σήμερα πρωί είναι ανεπτυγμένα 65 ράντζα και 18 ασθενείς βρίσκονται και νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας για να κρύβουμε ράντζα. Σήμερα καλείται το λειψό νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες κλινικές να στελεχώσουν το τμήμα βραχείας Νοσηλείας».

«Τραγελαφικές καταστάσεις με την ιδιωτική κλινική που θα έπαιρνε έως 30 ασθενείς από την Εφημερία του Αττικού για αποσυμφόρηση των ράντζων», τονίζει η Ομοσπονδία, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για συνεφημερία.

Γιατί οι ασθενείς προτιμούν το ράντζο από τη μεταφορά τους σε ιδιωτική κλινική

«Στην ιδιωτική κλινική δεν διακομίζεται από το ΕΚΑΒ ένας συγκεκριμένος αριθμός ασθενών να εκτιμήσει τη κατάστασή τους στα επείγοντα και εάν χρειάζονται εισαγωγή να τους νοσηλεύσει. Προσέρχονται όλοι στο ΑΤΤΙΚΟ, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και εάν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να εισαχθούν, καλείται ιδιωτικό ασθενοφόρο έναντι 40 ευρώ που επιβαρύνεται το νοσοκομείο και τους μεταφέρει στην ιδιωτική κλινική. Στην ιδιωτική κλινική επιλέγονται για νοσηλεία ήπια περιστατικά και όχι βαριά», εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ προσθέτει ότι το τραγελαφικό είναι ότι πολλοί ασθενείς αρνούνται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική και προτιμούν το ράντζο του Αττικού.

«Εμπιστεύονται το δημόσιο νοσοκομείο, έστω το ράντζο του, από το ιδιωτικό. Βέβαια φοβούνται και τις κρυφές χρεώσεις που θα κληθούν να επωμισθούν», αναφέρει.

Η λύση της ΠΟΕΔΗΝ για οριστική εξάλειψη των ράντζων

«Στο ΝΙΜΙΤΣ χθες που εφημέρευε διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ 40 βαριά περιστατικά και έγιναν 20 εισαγωγές. Ο Ευαγγελισμός για τέταρτη εφημερία δεν ανέπτυξε ράντζα. Είναι βοήθεια το ΝΙΜΙΤΣ, δεν φθάνει όμως για να εξαλειφθούν για πάντα τα ράντζα του Ευαγγελισμού», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στη συνέχεια προτείνει λύση για να εξαλειφθούν τα ράντζα: Προσλήψεις προσωπικού και ανάπτυξη περισσότερων νοσοκομειακών κλινών.

Σχετικά Άρθρα