Κακοκαιρία: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Χιονοπτώσεις στην Αττική ως το απόγευμα

 Κακοκαιρία: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Χιονοπτώσεις στην Αττική ως το απόγευμα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιονοπτώσεις και κρύο σήμερα και αύριο τόσο στην Αττική, όσο και σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η ΕΜΥ προχώρησε στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή (3.2.2023), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις που θα επιφέρει.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08.02.2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη (09.02.2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Σχετικά Άρθρα