Έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού λόγω χιονοθύελλας

 Έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού λόγω χιονοθύελλας

Η επέλαση του χιονιά στη Στερεά Ελλάδα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Εύβοια, όπου κατά τόπους σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε χιονοθύελλα και στον Παρνασσό και αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού μέχρι νεωτέρας.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα και έχει παντού μηχανήματα οι χειριστές των οποίων κάνουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στη Φθιώτιδα έχει χιονίσει από τα 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω, δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο

Κανένα φορτηγό άνω των 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην εθνική οδό, μετά από τις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.

Από τις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου επίσης όλοι οι οδηγοί στη Φθιώτιδα και σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο αλυσίδες ή το όχημα να φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), αφού θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι από αστυνομικούς σε όλη την Περιφέρεια της Στερεάς.

Σχετικά Άρθρα