Διάσωση εννέα ατόμων στον Κίσσαβο – Βίντεο από την επιχείρηση

 Διάσωση εννέα ατόμων στον Κίσσαβο – Βίντεο από την επιχείρηση

Τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ του Σαββάτου στον Κίσσαβο, εκεί όπου έσπευσαν άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ και Πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Αγιάς για να διασώσουν εννέα εγκλωβισμένα άτομα στο παλαιό κτίριο του ΟΤΕ λόγω χιονοθύελλας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr με βίντεο ντοκουμέντο.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που καταφθάνουν στο σημείο μετά από αρκετή ώρα που χρειάστηκε για να προσεγγίσουν, οι διασωστικές δυνάμεις, όπως αποτυπώθηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.

Επισημαίνεται, πως οι έξι άντρες και τρεις γυναίκες δεν ήταν ορειβάτες. Είχαν επισκεφθεί το βουνό αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή.

Μετά από κλήση τους στις 6:30 μ.μ. στο 112, ενημερώθηκαν και εστάλησαν στο σημείο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ με τρεις άνδρες, όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αγιάς με επίσης τρεις άνδρες. Στην επιχείρηση συνέδραμαν διαρκώς η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό τον Κώστα Αγοραστό και ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας.