Αττική: Πού θα μεταφέρονται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λόγω του ψύχους

 Αττική: Πού θα μεταφέρονται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λόγω του ψύχους

Σε δομές φιλοξενίας και κέντρα ημέρας του ΟΚΑΝΑ θα μεταφέρουν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να προστατευθούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της κακοκαιρίας barbara.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της επικείμενης κακοκαιρίας, ανακοινώνει μία νέα δράση του ΟΚΑΝΑ και του ΕΟΔΥ για την προστασία του πληθυσμού που κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και διαβιεί στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (Κυριακή 5/2) το μεσημέρι, και για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Οι χώροι είναι θερμαινόμενοι και θα παρέχονται ζεστό φαγητό και ρόφημα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ατομικής υγιεινής και ύπνου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

· Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας- Υπνωτήριο ΟΚΑΝΑ, Σουρμελή 4-6, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2108237498 & 2108238676

· Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ, Ιδομενέως 130 & Κ. Τσαλδάρη 4, Ίλιον Αττικής.

Τηλέφωνο: 210 2619626