Λοβέρδος – “Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του υπαρξιακά διλήμματα”

 Λοβέρδος – “Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του υπαρξιακά διλήμματα”

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του «υπαρξιακά διλήμματα» εξέφρασε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο βουλευτής Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας με νόημα πως «δεν είναι εύκολο για εμάς να πάρουμε μονοψήφιο ποσοστό». 

 
Αναφερόμενος στην πολιτική συνεργασιών του κόμματος, ο πρώην υπουργός απέρριψε τη λογική των ίσων αποστάσεων με τρόπο κατηγορηματικό. Κληθείς να σχολιάσει αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να φτάσει στις κάλπες με την «γραμμή» «ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε: «Τί πάει να πει “ούτε-ούτε”; Τα “ούτε-ούτε”, απορρίπτονται από τη στιγμή που ακούγονται, μού θυμίζουν τη ΔΗΜΑΡ που μαδούσε μαργαρίτες», τόνισε, για να προσθέσει: «Κάτσε ρε φίλε; Εσύ τί είσαι; Αυτοπροσδιορίζεσαι μόνο αρνητικά;». 

«Σωστά τα δύο μεγάλα κόμματα λένε σε εμάς με ποιον θα πάτε. Αλίμονο να τους έλεγες ότι το ερώτημα αυτό δεν είναι νομιμοποιημένο, εφόσον έχουμε απλή αναλογική αλλά και με τον νόμο της ΝΔ είναι δύσκολη η αυτοδυναμία. Ολόσωστα κι εμείς δεν απαντάμε, κάνουμε έναν διμέτωπο στηριγμένο στις αντιθέσεις που έχουμε με τα κόμματα και στην προβολή των δικών μας θέσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, για να συμπληρώσει: «Εμείς έχουμε υπαρξιακά διλήμματα μπροστά μας, δεν είναι εύκολο για εμάς να πάρουμε μονοψήφιο ποσοστό, εμείς θέλουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό, έχουμε καθήκον να πούμε γιατί πρέπει να προτιμηθούμε εμείς», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. 

Κατά τα λοιπά, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε ότι η πρόταση μομφής είναι το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο,  υπενθυμίζοντας ότι ουδέποτε κυβέρνηση έπεσε από πρόταση δυσπιστίας. «Με τις 156 ψήφους έκλεισε η συζήτηση ότι δεν πέφτει η κυβέρνηση, όχι ότι η αντιπολίτευση πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα των υποκλοπών», επέμεινε, ενώ μιλώντας για την ουσία του σκανδάλου, τόνισε: «υπάρχει δημοκρατικό πρόβλημα εδώ, έγινε υπερβολή στη χρήση της νομοθεσίας για τις παρακολουθήσεις». Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «βάση συζήτησης» την τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο» στα σταγονίδια των νεοναζί. 

Σχετικά Άρθρα