Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει άμεσα οικονομικός εισαγγελέας – Αποκαλύψεις για νέα σκάνδαλα διαπλοκής

 Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει άμεσα οικονομικός εισαγγελέας – Αποκαλύψεις για νέα σκάνδαλα διαπλοκής

Ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εικονικές εταιρείες, φωτογραφικές τροπολογίες και παράνομα δάνεια. Καλεί μάλιστα τον οικονομικό εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε συγκεκριμένο επιχειρηματία με υψηλές διασυνδέσεις ο οποίος καταγγέλλεται ότι:

α) έστησε εικονικές εταιρείες για να υφαρπάξει παράνομα σταθερή ταρίφα για περισσότερα από δύο έργα που επιτρέπει ο νόμος και

β) ευνοήθηκε σκανδαλωδώς με φωτογραφική τροπολογία

Επίσης καταγγέλλεται δανειοδότηση χωρίς κανέναν έλεγχο και εξασφάλιση, αν και υπήρχε ενημέρωση όπως αναφέρεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε φτιάξει εικονικές εταιρείες. Το ύψος του δανείου σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,9 εκ. ευρώ σε κάθε μία εταιρεία ώστε να περάσει από τη ΡΑΕ.

Η ίδια Τράπεζα όπως καταγγέλλεται -παρά το γεγονός ότι το Παρακατηθηκών και Δανείων αρνήθηκε- προθυμοποιήθηκε να παράσχει και εγγυητική επιστολή σε όλες τις εταιρείες του επιχειρηματία για να ενταχθούν “παράνομα στο καθεστώς της σταθερής ταρίφας!”

Ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ των υπαλλήλων των εταορειών και της συγκεκριμένης τράπεζας… τον Οκτώβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022 στα μιλούσαν ανοιχτά και απροκάλυπτα για τον κίνδυνο της χρηματοδότησης των εταιρειών εξαιτίας της καταφανούς παραβίασης του νόμου, συζητώντας μάλιστα τον τρόπο για να ξεφύγουν από την “τσιμπίδα” των ελεγκτικών Αρχών.

Ο επικεφαλής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης δήλωσε σχετικά:

– Αναμένουμε από τον Εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος να επιληφθεί άμεσα. Τα στοιχεία είναι πολλά και αδιάσειστα…

– Θα καλούσα και τον “θεματοφύλακα” του τραπεζικού μας συστήματος κ. Στουρνάρα να επιληφθεί, αλλά ξέρω ότι αυτός είναι απασχολημένος μόνο με δάνεια έως 100.000 ευρώ… (και δη σε δανειολήπτες με αρχικά ονόματος Π.Π.)

– Όχι μόνο θα πέσουν με πάταγο, αλλά και θα λογοδοτήσουν για κάθε απάτη και κλοπή που διαπράττουν σε βάρος του Δημοσίου!

Σχετικά Άρθρα