Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Νέες φωτογραφίες παρουσίασε το MEGA – Τα 5 ερωτήματα

 Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Νέες φωτογραφίες παρουσίασε το MEGA – Τα 5 ερωτήματα

Επτά ημέρες μετά την κατάθεση του απόστρατου αξιωματικού που κατήγγειλε πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρενέβη ώστε να μη συλληφθεί ο γιος του και τρεις ακόμη νεαροί, στην κατοχή των οποίων, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μήνυση εναντίον του στον Άρειο Πάγο.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που έγινε με εντολή Θεοδωρικάκου, δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό κατά τον έλεγχο που έγινε στον γιο του υπουργού και την παρέα του τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι.

Ωστόσο, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος επανήλθε με ρεπορτάζ του σήμερα αναφέροντας ότι στον επίμαχο έλεγχο εκτός από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρέθηκαν στην περιοχή, μετέβη και ένας επόπτης.

“Γιατί πήγε ο επόπτης εφόσον δεν είχε βρεθεί τίποτα;” διερωτάται ο γνωστός δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με τα ευρήματα που έστειλε ο εν λόγω επόπτης στον διοικητή της Άμεσης Δράσης στις 21 Νοεμβρίου του 2021, την ώρα του ελέγχου.

Επιμένει το Mega για τη "σύλληψη" του γιου του Θεοδωρικάκου - Έδειξε νέες φωτογραφίες

Στη συνέχεια, ο ίδιος επόπτης στέλνει τις φωτογραφίες των τεσσάρων νεαρών που ελέγχονταν εκείνη την ώρα.

Ένα ακόμη ερώτημα που έθεσε ο ρεπόρτερ είναι γιατί οι αστυνομικοί σταμάτησαν να μιλούν μέσω ασυρμάτων και χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα εάν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Τα ερωτήματα που θέτει το Mega

Όπως υποστηρίζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega που είχε δημοσιεύσει και την πρώτη φωτογραφία με ναρκωτικά, γεννάται μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί τόσες ημέρες μετά την καταγγελία του ανώτατου αξιωματικού:

  • Η φωτογραφία ντοκουμέντο που αποκάλυψε το MEGA, την οποία προσκόμισε στην κατάθεσή του ανώτατος αξιωματικός, είναι από το σημείο του ελέγχου στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου ή όχι;
  • Εάν η φωτογραφία δεν είναι από την παρέα του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου από ποιο σημείο είναι;
  • Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν;
  • Πώς είναι δυνατόν μια έρευνα που αφορά τον Τάκη Θεοδωρικάκο να την κάνει υπηρεσία που υπάγεται στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;
  • Τελικά, ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ επικοινώνησε ή όχι με τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης; Το ερώτημα αυτό προκύπτει με δεδομένο ότι ο αξιωματικός κατήγγειλε πως ο τότε Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλακης έδωσε εντολή να μη γίνει σύλληψη των τεσσάρων ατόμων.

Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αξιωματικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έφτασε στις 11 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

«Τους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν παίζει κανείς με την υπόληψη της οικογένειάς μου», δήλωσε μεταξύ άλλων έξω από τον Άρειο Πάγο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ εναντίον απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μήνυση θα καταθέσει και ο γιος του.

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Κατέθεσα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού, ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες εις βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο των τεσσάρων νεαρών πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.

Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα κι αυτός όμως στην κατάθεσή του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς αυτούς που οργάνωσαν αυτή τη σκευωρία: Θα τους πάω μέχρι τέλους. Και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμη. Με την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει. Είμαι ξεκάθαρος. Και πλέον η αλήθεια έχει λάμψει. Θα αποκαλυφθούν όλα. Και για τα κίνητρα και για το ποιος κρύβεται από πίσω».

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

«Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή, γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι, αλλά αναφέρει μόνο πως συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί» τόνισε ο κ. Κούγιας.