Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει το Mega για την έφοδο αστυνομικών στο Εσωτερικών Υποθέσεων

 Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει το Mega για την έφοδο αστυνομικών στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Σε διάψευση του ρεπορτάζ του Mega, σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί – μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Τάκη Θεοδωρικάκου – εισέβαλαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για να πάρουν την κατάθεση του απόστρατου αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση που αφορά στον γιο του υπουργού προχώρησε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρονται αστυνομικοί που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να «εισέβαλαν» στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υφαρπάξουν σχηματιζόμενη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία εν αποστρατεία Αξιωματικού, δεν ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό σήμερα ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Πού αποδίδει τις καταγγελίες ο Θεοδωρικάκος

«Πριν από λίγες ημέρες είχαν τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ και με αποφασιστικότητα και τη στήριξη του πρωθυπουργού, αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση όπου υπάρχουν προβλήματα. Η αστυνομία ασχολείται με τα σύνορα, την καθημερινή αντιμετώπιση της χαμηλής παραβατικότητας και το οργανωμένο έγκλημα. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος θέλει καθαρούς αξιωματικούς» είπε αρχικά και απάντησε για την υπόθεση που έχει εμπλακεί το όνομά του:

«Για πολλούς μήνες ο διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων, διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση για θέματα που έφταναν στην υπηρεσία και αφορούσαν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών με διάφορους εγκληματίες. Ω του θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε πως πρέπει να αποστρατευθεί, έρχεται ο επικεφαλής της Αμεσης Δράσης να καταθέσει στην υπηρεσία εκείνου που αποστρατεύθηκε πως ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Καραμαλάκης τον πίεσε να κάνει παράνομα πράγματα, να αφήσουν κάποια παιδιά που είχαν ελεγχθεί πριν από 1,5 χρόνο. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτή την υπόθεση. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό και τελείωσε οκέι η ιστορία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε επίσης: «Στην υπόθεση της καταγγελίας. Για πάρα πολλούς μήνες ο άνθρωπός που ήταν διοικητής (στο εσωτερικών υποθέσεων) διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση, ιδίως για θέματα που έφτασαν και αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών. Δεν υπήρξε τέτοιου είδους ενημέρωση και ω του θαύματος όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να αποστρατευτεί γίνεται η καταγγελλία». Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με την ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή, υπό τον τίτλο: «Ως εδώ η αθλιότητα», είχε αποδώσει τις καταγγελίες στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως ανέφερε ο εν λόγω αξιωματικός της αστυνομίας κατέθεσε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τις καταγγελίες, το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε.

Σχετικά Άρθρα