Ηλιόπουλος: “Δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε μία κυβέρνηση που έχει παραβιάσει το Σύνταγμα”

 Ηλιόπουλος: “Δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε μία κυβέρνηση που έχει παραβιάσει το Σύνταγμα”

«Δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε έναν παρακρατικό μηχανισμό», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή – πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη – μέχρι τις εκλογές και πρόσθεσε: «Αυτός που έχει παραβιάσει το Σύνταγμα δεν έχει νομιμοποίηση να νομοθετεί»,

«Έχουμε πλέον την επιβεβαίωση ότι η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς αρχηγούς, ευρωβουλευτές και την ηγεσία του στρατού. Μπροστά σε αυτά τα στοιχεία, το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη είναι “δεν γνώριζα”. Δηλαδή έχουμε έναν άνθρωπο που για να μην κατηγορηθεί ως επικεφαλής ενός παρακρατικού δικτύου, προτιμά να λέει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Γιατί αν υποθέσουμε ότι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν ξέρει πως η ΕΥΠ επί δύο χρόνια παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού, είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Μπροστά σε μια κυβέρνηση, λοιπόν, που δεν σέβεται στοιχειωδώς τους κανόνες της Δημοκρατίας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει κάτι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η υπόθεση έληξε στην πρόταση μομφής, σε μια διαδικασία που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επέλεξε συλλογικά να κάνει “χαρακίρι” και να κάνει το σκάνδαλο Μητσοτάκη, σκάνδαλο της ΝΔ», εξήγησε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν απεμπολούμε τη δυνατότητά μας να είμαστε στη Βουλή και να εξηγούμε τις θέσεις μας. Όμως, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε καμία νομιμοποίηση σε αυτήν την κυβέρνηση να ψηφίσει οτιδήποτε», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή η κοινωνία χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Βλέπουμε πού είναι οι τιμές με την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα. Βλέπουμε τι γίνεται στις ασφαλιστικές εισφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την κατώτατη ασφαλιστική εισφορά στα 180 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα έχει πάει στα 240 ευρώ», επισήμανε.

«Η χώρα μπορεί να έχει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική, με βάση τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και αυτό πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα: συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αύξηση στο μισθό, ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις και κούρεμα της πανδημικής οφειλής, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο οποίο γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά έναν πόλεμο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία και κοινωνία όταν δεν υπάρχουν ισχυροί θεσμοί. Και αυτή τη στιγμή στους θεσμούς έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Από τη μια το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με τον κ. Μητσοτάκη και από την άλλη το σκάνδαλο εμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. με τη Greek Mafia. Τι ακριβώς θα συζητήσουμε με ανθρώπους που δηλώνουν άγνοια μέσα στην ενοχή τους;», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις τελευταίες μέρες, ανέφερε: «Το γεγονός ότι η παρακολούθηση ενός πολιτικού αρχηγού μπορεί να σημαίνει την απόπειρα ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα να βρεθεί σε ομηρεία, είναι κάτι που έχει διατυπώσει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.