• 28 Μαρτίου, 2024

Ανδραβίδα: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη του F4 – Αύριο Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού

 Ανδραβίδα: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη του F4 – Αύριο Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 31 ετών σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F4 FANTOM την ώρα που οι εμπειρογνώμονες αλλά και στελέχη της πολεμικής αεροπορίας προσπαθούν να φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Άκαρπες έχουν καταστεί μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του F4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές ψάχνουν τον σμηναγό σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων και για τον λόγο αυτόν θα επιστρατευθεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να βοηθήσει και αυτό στην ανεύρεση του 31χρονου.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια, με βάση το προφίλ της απαιτητικής άσκησης χαμηλής ναυτιλίας, ως προς το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία, είναι πολλά.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του μοιραίου Φάντομ, η τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε 38 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, και άλλα ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν.

Όπως υπενθυμίζει το Mega, υπάρχει μία άτυπη συμφωνία κατά την οποία, όταν υπάρχει αεροπορικό δυστύχημα σε μία χώρα, η άλλη σταματά να προκαλεί, πράγμα που η Τουρκία, όπως φάνηκε δεν σεβάστηκε.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν την οικογένεια του πιλότου Μάριου Τουρούτσικα στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Οι γονείς του υποσμηναγού συγκυβερνήτη Μάριου Τουρούτσικα συγκλονισμένοι δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια που τους απηύθυναν.

  • Την ίδια ώρα οι γονείς του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που εντοπίστηκε νεκρός, καλούνται σήμερα για αναγνώριση του γιού τους.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας ανέφερε στην ΕΡΤ πως δεν θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε, τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη».

Η κηδεία του πιλότου, όπως είπε ο πατέρας του, θα γίνει αύριο Πέμπτη.

Ψαράς που είδε το μοιραίο Phantom, ελάχιστα λεπτά πριν συντριβεί στη θάλασσα και που μετείχε στις έρευνες εντοπισμού καταθέτει τα όσα έζησε.

«Το αεροπλάνο πέρασε ακριβώς πάνω από το σκάφος και μου έκανε εντύπωση η πολύ χαμηλή πτήση, μου είπαν να πάω άμεσα στην περιοχή αυτή με το στίγμα που μου έδωσαν για έρευνα, ότι έπεσε το αεροσκάφος. Το μόνο που είδαμε ήταν καύσιμα, τα καύσιμα του αεροσκάφους, ήταν γεμάτη η θάλασσα, τα συντρίμμια τα μαζέψανε» είπε ο Παναγιώτης Ρούσος, ψαράς που μετείχε στις έρευνες.