Σφοδρή αντιπαράθεση: Τάραξε τα πολιτικά νερά ο “ανένδοτος” ΣΥΡΙΖΑ με αποχή από ψηφοφορίες και κάλεσμα δημοκρατικής συσπείρωσης – Επίθεση από την κυβέρνηση

 Σφοδρή αντιπαράθεση: Τάραξε τα πολιτικά νερά ο “ανένδοτος” ΣΥΡΙΖΑ με αποχή από ψηφοφορίες και κάλεσμα δημοκρατικής συσπείρωσης – Επίθεση από την κυβέρνηση

O Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη μέχρι τις εκλογές 2023. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν αφορά συνεδριάσεις και επιτροπές της Βουλής, δηλ. την ουσία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά μόνο ψηφοφορίες όπως ήταν φυσικό τάραξε τα πολιτικά νερά αφού στηρίζεται στο σκεπτικό όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην νομιμοποιηθεί η “εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν”.

Νωρίτερα αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή το κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές της Ν.Δ καταψήφισαν τη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “το θέαμα στόχων της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή. Μια τέτοια κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο”.

Και κατέληξε: “Δηλώνουμε λοιπόν σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν”.

  • Εξαίρεση η συμμετοχή εάν υπάρξει νομοθετική διαδικασία στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει μία πρόταση που εστιάζει στον ναζιστικό χαρακτήρα των κομμάτων που πρέπει να αποκλειστούν. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξετάσει και άλλες απόψεις όπως για παράδειγμα την θέση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει να δει την τελική πρόταση της κυβέρνησης με βασική αρχή που δεν είναι άλλη από την στόχευση στα ναζιστικά κόμματα.

Αναφέρθηκε επίσης:

Στον τρόπο που επηρρεάζει συνολικά το πολιτικό σκηνικό το κέντρο παρακολουθήσεων που – όπως κατέδειξαν τα στοιχεία της ΑΔΑΕ- στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Επισήμανε αρχικά ότι η ΕΥΠ φαίνεται πως παρακολουθούσε τους “στόχους” που διέφευγαν από την χρήση του λογισμικού Predator. Εξέφρασε παράλληλα την έντονη ανησυχία του για τον “πλούτο πληροφοριών” ο οποίος έχει συγκεντρωθεί από τον μηχανισμό αυτό σημειώνοντας ότι έχει τεθεί συνολικά το πολιτικό σύστημα υπό το καθεστώς εκβιασμού.

Στο ΠΑΣΟΚ. Λείανε την αντιπαράθεση Τσαπανίδου με Μάτζιο και ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει μέτωπο με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικές αλλά μόνον “με την δεξιά και την δεξιά πολιτική”. Θύμισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως η παρακολούθησή του έγινε για πολιτικούς λόγους και με στόχο τον εκβιασμό. Επισήμανε ότι μοιάζει “επαμφοτερίζουσα” η στάση του ΠΑΣΟΚ όταν από την μία μιλά για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και από την άλλη για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή δίχως παζάρια για τις καρέκλες.

Για το μετεκλογικό σκηνικό: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια “κυβέρνηση νικητών”, επεσήμανε ότι η πρωτιά του κόμματός του στην επόμενη κάλπη συνιστά προϋπόθεση για την δημιουργία μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Για τη δημοκρατική λειτουργία: Επισήμανε ότι το ζήτημα που έθεσε την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο πλέον τίθεται όχι στους βουλευτές αλλά στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις «να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας» όπως και «τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους».

Αντιπαράθεση στα ύψη

Η κυβέρνηση δια του κ. Οικονόμου απάντησε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος, ενώ και το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ως γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προχωρά σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζει μάλιστα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί «να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος από τον κ. Οικονόμου

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές. Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ολοκληρωτισμό» εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές».

  • «Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς. Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως ”πολιτικό κόμμα”», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Κόντρα για Ανδρουλάκη

Σύγκρουση όμως ξέσπασε και μετά την αναφορά του κ. Τσίπρα στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, μετά και τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου.

  • «Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο. Αλλά είναι σαφές ότι και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, δεν τα είπα εγώ, δεν τα είπε η κ. Τσαπανίδου χθες, τα είπε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι επαρακολουθείτο για να είναι το κόμμα του σε ομηρία» υποστήριξε ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ζάππειο και συνέχισε:

«Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Για την επόμενη πενταετία, η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας. Πού βρίσκονται τούτη την ώρα αυτές οι πληροφορίες των συνομιλιών, των συνδιαλέξεων, των καθημερινών επαφών, των συζητήσεων; Διότι το κακόβουλο λογισμικό έμπαινε στο κινητό τηλέφωνο, το είχες κλειστό, συζητούσες και σε κατέγραφε», τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Πού βρίσκεται αυτός ο πλούτος των πληροφοριών σήμερα; Σε ποιων τα χέρια βρίσκεται αυτός ο πλούτος των συνομιλιών σήμερα; Και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα.

  • Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι γκεμπελικές πρακτικές ”λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζεται στην αυστηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Επίσης υπογραμμίζεται πως «οι αθλιότητες της εκπροσώπου Τύπου (σσ του ΣΥΡΙΖΑ) περί ”εκβιαζόμενου” Νίκου Ανδρουλάκη, θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνει ότι το ίδιο το κόμμα και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πώς η μόνη προσφορά του στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει.

Κατακρίνει ως «ψευδείς, αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνοντας ότι «διαψεύστηκαν με στοιχεία από την εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι κ. Ανδρουλάκης είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό predator. «Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι», αναφέρει.

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει από πλευράς του το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Βαρουφάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχολίασε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κ. Τσίπρα: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της #ΜητσοτάκηςΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η #Βουλή …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει ρεσιτάλ υποκρισίας από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα