• 29 Μαρτίου, 2024

ΕΛΑΣ: Ποιοι είναι οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν στο μικροσκόπιο για σχέσεις με Greek Mafia

 ΕΛΑΣ: Ποιοι είναι οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν στο μικροσκόπιο για σχέσεις με Greek Mafia

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συνομιλίες αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας με νονούς της νύχτας έχει παραλάβει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι διάλογοι της ντροπής φαίνεται ότι έφτασαν στα χέρια των «Εσωτερικών Υποθέσεων» της Ελληνικής Αστυνομίας περίπου πριν από έναν μήνα, στο πλαίσιο της έρευνας για την εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικων στην Αττική. Τα στοιχεία είχε η συγκεκριμένη διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. στη διάθεσή της επί ένα μήνα.

Για τον νέο προϊστάμενο, Παναγιώτη Πούπουζα, αποτελεί προτεραιότητα η υπόθεση ενώ, από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν φαίνεται ότι, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν κυρίως δύο αστυνομικοί. Οι δύο άντρες της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να είναι πολύ κοντά σε δύο άτομα που δολοφονήθηκαν, και μάλιστα με λίγους μήνες διαφορά ο ένας από τον άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι, ο ένας από τους δύο δολοφονημένους,  είχε, κατά το παρελθόν, απασχολήσει έντονα την Αστυνομία, καθώς φαίνεται να ήταν ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της νύχτας. Οι δύο αστυνομικοί φαίνεται να ήταν στο περιβάλλον και του ανθρώπου της νύχτας αλλά και του δεύτερου δολοφονημένου του οποίου η δολοφονία, μάλιστα, σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα τόνισε δύο φορές, μία στη Βουλή και μία με ανακοίνωσή του, ότι τους τελευταίους μήνες, δεν είχε ενημέρωση από τους «Αδιάφθορους» της αστυνομίας οι οποίοι, μάλιστα, οργανικά, υπάγονται απευθείας στον υπουργό, ενώ υπάρχουν ακριβώς για να «ξεσκεπάζουν» υποθέσεις διαφθοράς.

 Οι διάλογοι της ντροπής

Μάιος 2018. Πρώην αστυνομικός πέφτει νεκρός με πέντε σφαίρες έξω από ταβέρνα στα Μεσόγεια. Με πρόσβαση στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο αλλά και στον υπόκοσμο ο πρώην ΕΚΑΜίτης φέρεται να είχε ρόλο ισορροπιστή ανάμεσα στους νονούς της νύχτας. Ο θάνατός του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το μεγάλο ξεκαθάρισμα της Greek Mafia, που μετράει δεκάδες δολοφονίες την τελευταία 4ετία. Τελευταία, η μαφιόζικη εκτέλεση του ιδιοκτήτη δικτύου πρατηρίου υγρών καυσίμων, τον Ιούνιο του 2022, έξω από το βενζινάδικο του στον Γέρακα.

Με στοιχεία από την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές από τα θύματα των «συμβολαίων θανάτων» δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» αποκαλύπτει ντροπιαστικές συνομιλίες μεταξύ νονών της νύχτας και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Σοκαριστικές οι συνομιλίες που αποκαλύπτουν εμπλοκή της ελληνικής μαφίας στις μετακινήσεις αξιωματικών της αστυνομίας σε κρίσιμα πόστα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν λόγω της σοβαρότητας της.