“Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι” – Η απάντηση του Οικονόμου για την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

 “Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι” – Η απάντηση του Οικονόμου για την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

Απέφυγε ο Γιάννης Οικονόμου να σταθεί στη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, μετά το τέλος της οποίας αποχώρησε με έναν λευκό φάκελο στα χέρια του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε περισσότερο στην ατάκα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας ΑθήναςΚαι το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», παρά στην ουσία της επίσκεψης και των όσων προκύπτουν απ’ αυτή.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η ατάκα είναι κλεμμένη, πως η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για αφωνία σχετικά με τα όσα κατήγγειλε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

«Ο κ. Τσίπρας καλό θα ήταν να βρίσκει δικά του να λέει. Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι, αλλά είναι κλεμμένο. Να βρίσκει δικά του να λέει. Δεν ξέρω αν διαπίστωσε ότι υπάρχουν δικαστές, αλλά δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Και τους δικαστές και τη Δικαιοσύνη οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο κατά την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας ή οδηγούν τις υποθέσεις εκεί που εμείς φανταζόμαστε ότι πρέπει να πάνε, αλλά κάνοντας το καθήκον τους, όπως υπαγορεύεται από το Σύνταγμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη αυτό κάνει. Τιμά και οι Έλληνες δικαστές τον ρόλο τους, τον ρόλο ενός πυλώνα της συντεταγμένης Πολιτείας. Από εκεί και πέρα έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση αυτής», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, στο σκέλος των συκοφαντιών, τα ρυπαρά δίκτυα, τις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς που ενδεχομένως εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων, κι αυτό θα έρθει στην επιφάνεια, με εκείνους που προνομιακά και συστηματικά τους διοχετεύουν αυτό το υλικό, από την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ήταν γνώστες του οποιουδήποτε τέτοιου υλικού. Υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Εάν γίνονταν αυτά τα πράγματα, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Δικαιοσύνη θα διαφωτίσει κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η Δικαιοσύνη θα αποσαφηνίσει τα πάντα μέσα στο πλαίσιο και τους νόμους που το Σύνταγμα ορίζει.

Αλλά μιας και μετά από αρκετό καιρό ο κ. Τσίπρας ξανάρχισε να ασχολείται με τα θέματα της Δικαιοσύνης και μας είπε χρησμούς με κλεμμένες ατάκες, μήπως είναι η ώρα να τοποθετηθεί και για κάποια άλλα για τα οποία παραμένει παρατεταμένα σιωπηλός; Έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα από την ένορκη καταγγελία για βαλίτσες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει ο κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί».

Σχετικά Άρθρα