Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

 Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Καταστροφές, πτώσεις δέντρων και ζημιές σε καλλιέργειες σημειώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη χώρα λόγω. Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν τις επόμενες ημέρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) μια σειρά από περιοχές.

Από το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία “χτύπησε” τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, την ώρα που είχαμε και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ κατέρρευσαν τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ συνεργεία του Δήμου Σουλίου και του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες. Ο ανεμοστρόβιλος επηρέασε και παραλιακές περιοχές με αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δένδρα.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω των ανέμων εντάσεως 5-6 μποφόρ που επικρατούσαν στην πόλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξαν οκτώ πτώσεις δένδρων.

Πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη

Ζημιές υπέστη το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου και της Κάτω Μέλπειας, στον Δήμο Οιχαλίας, με την ισχυρή βροχόπτωση της νύχτας να έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χείμαρρος Βίας. Σημειώθηκε επίσης εισροή υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, στο Διαβολίτσι, όπως αναφέρει το messinialive.

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου, όπως αναφέρει το ilialive.gr, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

Η ιστορική παγκόσμια πόλη μέσα σε λίγα λεπτά έγινε κάτασπρη και οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές, αφού το χαλάζι είχε το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Σχετικά Άρθρα