Οικονόμου για γαλαζοαίματους και Γλύξμπουργκ: “Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε;”

 Οικονόμου για γαλαζοαίματους και Γλύξμπουργκ: “Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε;”

Viral έγινε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το αν θα πρέπει ή όχι να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, εξέφρασε την… συμπόνοια του για τους «γαλαζοαίματους».

«Τι θα τους πούμε» – αναρωτήθηκε στον ΣΚΑΪ – όταν έρθουν για το αν δεν τηρούνταν τα (κατά τον ίδιο) δέοντα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει, αλλά ούτε και συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να γίνει.

«Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε; Παιδιά εδώ είναι Ελλάδα, φοβόμαστε; Συνιστά σοβαρότητα αυτό; Τι θα πούμε; Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Οταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω…» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Σχετικά Άρθρα