Τροχαίο στη Ρουμανία: Νέο βίντεο από την τραγωδία – Εκτός ΜΕΘ η 30χρονη, ξέφυγαν του κινδύνου όλοι οι τραυματίες – Το παιχνίδι της μοίρας

 Τροχαίο στη Ρουμανία: Νέο βίντεο από την τραγωδία – Εκτός ΜΕΘ η 30χρονη, ξέφυγαν του κινδύνου όλοι οι τραυματίες – Το παιχνίδι της μοίρας

Ένας άνδρας 53 ετών από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο γεμάτο Έλληνες τουρίστες που έγινε την Παρασκευή (23/12) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ο άνδρας από τη Λάρισα, Νικόλαος Χλώψιος, ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι ανάμεσα στους τραυματίες του τροχαίου καθώς έχει κάνει ράμματα στο κεφάλι της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει και πλευρά της.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά σήμερα αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα συνολικά.

Από τους υπόλοιπους που παραμένουν στη Ρουμανία και το Βουκουρέστι, 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ 12 ακόμα βρίσκονται στο ξενοδοχείο εκ των οποίων στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών.

Στα ευχάριστα συγκαταλέγεται το γεγονός πως εξ όσων νοσηλεύονται, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή. Κάτι που σημαίνει πως και η 30χρονη που ήταν διασωληνωμένη, πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση.

voukouresti_2
voukouresti-51

Νέο βίντεο που κόβει την ανάσα

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα βίντεο και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας από την τραγωδία.

Στο νέο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, στο οποίο βλέπουμε από το εσωτερικό του λεωφορείου τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν, καθώς και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

«Ο αδελφός μου έφυγε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, μόνο το υπουργείο Εξωτερικών πήρε την κόρη του αδελφού μου που είναι ένα παιδί 23 ετών. Ο ανιψιός μου είναι 21 ετών. Μίλησαν και μας είπαν χθες ότι ο αδελφός μου είναι νεκρός. Με την γυναίκα του αδελφού μου μίλησα χθες, κάποια στιγμή γύρω στις 19:30, δεν ήξερε πού βρίσκεται ο άνδρας της, δεν είχε καμία ενημέρωση. Εννοείται εφόσον ήταν νεκρός δεν θα της το έλεγαν» ανέφερε η αδελφή του άτυχου 53χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Εμείς ζούμε ένα δράμα» τόνισε η γυναίκα σημειώνοντας πως τα παιδιά του θύματος και η μητέρα της είναι σε τραγική κατάσταση και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Όπως είπε η κα Βάσω Χλόψιου, ο αδελφός της, Νίκος, έκανε έκπληξη το ταξίδι στο Βουκουρέστι στη σύζυγό του για τα Χριστούγεννα.

«Θέλω να στείλουν ψυχολόγους στα παιδιά του αδερφού μου που έχασαν τον πατέρα τους και στη μητέρα μου, που έστειλε το παιδί της να πάει ταξίδι κάνοντας έκπληξη στη γυναίκα του, και τώρα βρίσκεται νεκρός… Γιατί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου. Θέλουμε να μάθουμε πώς θα έρθει εδώ και θέλουμε όσο πιο γρήγορα να έρθει η σορός του αδελφού μου» συμπλήρωσε συντετριμμένη.

Ποιος είναι ο 53χρονος που έχασε τη ζωή του

Ο 53χρονος Λαρισαίος Νίκος Χλόψιος έχασε τη ζωή του χθες στο τραγικό δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Όπως δήλωσε στη Θεσσαλία τηλεόραση η αδερφή του θύματος, Βάσω Χλόψιου, η σύζυγος του νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά και θώρακα και ράμματα στο κεφάλι σε νοσοκομείο της Ρουμανίας.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε.

Ο άτυχος Λαρισαίος διέμενε στη Νεάπολη και έχει δύο παιδιά, όπως μεταδίδει το thessaliatv.

«Ο Βολίδας»

Το παρατσούκλι “βολίδας” είχαν δώσει φίλοι και συνάδελφοι στον 51χρονο Βολιώτη οδηγό του μοιραίου λεωφορείου που συγκρούστηκε με σιδερένια δοκό στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Ο επαγγελματίας οδηγός ήταν ιδιαίτερα έμπειρος ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να παραβίασε το όριο ταχύτητας που προβλέπει ο ΚΟΚ στο σημείο, τα 40χλμ/ώρα. «Ήταν σίγουρα μία άτυχη στιγμή. Δεν υπολόγισε καλά το ύψος ή δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες. Είναι όντως ένα επικίνδυνο σημείο που όλοι προσέχουμε όταν οδηγούμε εκεί» λέει στο TheNewspaper.gr συνάδελφός του από τον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι μετά από έλεγχο που έκανε η Τροχαία στον οδηγό, δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στο αίμα του.

Σχετικά Άρθρα