Ρουμανία: Σε κώμα μια γυναίκα από το τροχαίο – Στο νοσοκομείο 16 τραυματίες – Νεκρός 50χρονος από την Λάρισα

 Ρουμανία: Σε κώμα μια γυναίκα από το τροχαίο – Στο νοσοκομείο 16 τραυματίες – Νεκρός 50χρονος από την Λάρισα

Διασωληνωμένη παραμένει μια γυναίκα μετά το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Έλληνες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και που είχε ως συνέπεια ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι έχουν ξεκινήσει να ερευνούν οι αρχές της Ρουμανίας.

Συνολικά 16 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία γυναίκα βρίσκεται σε κώμα και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση της υγείας της. Εκτός από τη γυναίκα που είναι διασωληνωμένη ένα ακόμη άτομο φέρεται να είναι σοβορά. Ο άνδρας που κατέληξε είναι 50 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα και το όνομά του είναι Νικόλαος Χλόπτσιος.

Σήμερα αναμένεται να φύγει λεωφορείο από την Ελλάδα για το Βουκουρέστι ώστε όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν.

Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

Τι ισχύει με τους οδηγούς του λεωφορείου

Συγκλονισμένος είναι ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου που διοργάνωσε την εκδρομή στο Βουκουρέστι και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έδωσε τις δικές του πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει από διασωθέντες επιβάτες που έχουν ήδη επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπεύθυνος του γραφείου, στο λεωφορείο υπήρχαν δύο οδηγοί, οι οποίοι «μοιράστηκαν» τη διαδρομή και όχι ένας, όπως αρχικά εκτιμήθηκε από τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο ένας οδηγός οδήγησε από το Βόλο που ήταν και το σημείο της αφετηρίας μέχρι και τα σύνορα, εκεί όπου ανέλαβε ο δεύτερος οδηγός και ήταν αυτός που βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα του δυστυχήματος.

Δημοσιογράφος: Οι επιβάτες ήταν από την Θεσσαλονίκη;

Ταξιδιωτικός Πράκτορας: Ήταν από Βόλο Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Δημοσιογράφος:Με προορισμό την Ρουμανία

Ταξιδιωτικός Πράκτορας: Το Βουκουρέστι

Δημοσιογράφος: Χρόνια κάνετε αυτές τις διαδρομές και τα ταξίδια, έτσι δεν είναι;

Ταξιδιωτικός Πράκτορας: Συμβαίνουν, και μπορούν να συμβούν στον καθένα. Η άτυχη στιγμή είναι άτυχη στιγμή.

Δημοσιογράφος: Δεν χωρούσε σε ύψος το λεωφορείο να περάσει;

Ταξιδιωτικός Πράκτορας: Σε ύψος σε ύψος αυτό έχουμε μάθει και εμείς από πελάτες μας που ήταν εκεί. Δεν ήξερε το σημείο ότι δεν χωράει το λεωφορείο του, ακριβώς και του πήρε, το μάζεψε και έπεσε πάνω στο λεωφορείο και δίπλωσε το λεωφορείο η κολώνα.

Δημοσιογράφος: Έλληνας ο οδηγός;

Ταξιδιωτικός Πράκτορας: Ναι, όλοι Έλληνες

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση ο οδηγός

Στο μεταξύ, ο οδηγός βρίσκεται από το μεσημέρι στην Διεύθυνση της Τροχαίας Βουκουρεστίου, όπου συνεχίζει να δίνει κατάθεση.

Σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός τόσο σε αλκοόλ όσο και σε ναρκωτικά. Ο άνδρας εξήγησε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Οι αξιωματικοί που διεξάγουν τις έρευνες και την ανάκριση αναμένεται να αποφασίσουν εάν ο επαγγελματίας οδηγός θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα παραταθεί η κράτησή του για άλλες 24 ώρες, ενώ όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο οδηγός βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα