ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση… συμπαγής ομάδα στο δρόμο προς τις κάλπες

 ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση… συμπαγής ομάδα στο δρόμο προς τις κάλπες

Οδηγίες προς ναυτιλομένους στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες αποτελεί το βιβλίο που προλόγισε  ο Αλέξης Τσίπρας.

Το «με την πλάτη στον τοίχο» με συγγραφείς τα πρόσωπα της ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα και επικεφαλής τους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έφερε κοντά όλες τις φυλές του ΣΥΡΙΖΑ και είναι το εγχειρίδιο απάντηση στη στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ με την πρώτη φορά αριστερά.

«Τα κακά παιδιά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν και ο Αλέξης Τσίπρας που χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό αυτό φρόντισε στην παρουσίαση του βιβλίου να βάλει στο δημόσιο διάλογο το κεντρικό αντίλογο απέναντι σε επιχειρήματα όπως τρίτο αχρείαστο μνημόνιο ή τους περίφημους 29 φόρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της μεσαίας τάξης.

  • Με τις άλλοτε παρασκηνιακές και άλλοτε δημόσιες συγκρούσεις να αφήνονται στο παρελθόν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποτύπωσαν την κεντρική γραμμή πάνω στην οποία θα στηθεί το κύριο μέτωπο της εκλογικής μάχης.

«Εκεί που απέτυχαν τρείς διαδοχικές κυβερνήσεις που είχαν όλους τους σημαντικούς τεχνοκράτες του παλιού πολιτικού συστήματος, το πέτυχε μια οικονομική ομάδα που δεν είχε μάθει να έχει πάρε δώσε με το σύστημα και τα σαλόνια της εξουσίας ούτε να γοητεύεται από τις νομοτέλειες των αγορών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας τελειώνοντας οριστικά και το «φλερτ» με την Καραμανλική πτέρυγα βάζοντάς τη στο κάδρο των κυβερνήσεων του 2009 και του 2014 που χρεοκόπησαν τη χώρα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συγκυρία δίνει την εικόνα ενός συμπαγούς κόμματος κάτι που αποτυπώθηκε και στο ακροατήριο στο οποίο εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλες οι τάσεις.

Από τα στελέχη της ομπρέλας Σκουρλέτης, Φίλης, Καββαδία και Ξανθός που υπογράφει το βιβλίο μέχρι τα μέλη της «γέφυρας» Ραγκούσης, Μπίστης και Παναγιώτου αλλά και πασοκογενείς όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Με τη ΝΔ να έχει καθιερώσει ένα βασικό μοτίβο αντιπαράθεσης με διαρκείς συγκρίσεις της δικής του κυβέρνησης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραβλέποντας την τότε πραγματικότητα μνημονιακής επιτήρησης, ο κ. Τσίπρας χάραξε τη διαχωριστική γραμμή

Με αφορμή το market pass και την τροπολογία με την οποία η φορολόγηση των υπερκερδών μετατράπηκε σε δαπάνη των εταιρειών πετρελαιοειδών ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις ίδιες συνταγές αναδιανομής του πλούτου υπερ των λίγων εκτιμώντας ότι οδηγούμαστε και πάλι σε χρεοκοπία, αυτή τη φορά όμως της κοινωνίας.

  • «Είμαστε όλοι εδώ, πιστεύω σοφότεροι από τα λάθη μας. Αλλά το ίδιο αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να ξαναβγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Κι αυτό την ώρα που οι προβλέψεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα μάζευαν και άλλα σύννεφα πάνω από το success story του κ. Μητσοτάκη για την ανάπτυξη και την επενδυτική βαθμίδα που η χώρα όπως όλα δείχνουν δεν θα πάρει για 4η συνεχόμενη χρονιά.

«Το βιβλιο ελπίζω να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο απέναντι στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλόκ, σπάει τώρα αυτό, και για τη Δεύτερη Φορά Αριστερά» είπε ο κ. Τσακαλώτος μπαίνοντας και εκείνος στην μάχη του κόμματος για τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα