Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν 760 κιλά “αγγούρια της θάλασσας”- 1 εκατ. ευρώ η αξία τους

 Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν 760 κιλά “αγγούρια της θάλασσας”- 1 εκατ. ευρώ η αξία τους

Πάνω από 760 κιλά από «αγγούρια της θάλασσας» κατασχέθηκαν στην Κυλλήνη, με την αξία τους να φτάνω μέχρι και 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το OPEN, τα αγγούρια της θάλασσας εντοπίστηκαν σε φορτηγό που ερχόταν από την Κεφαλλονιά στην Κυλλήνη και ο εισαγγελέας ερευνά εάν υπάρχει κύκλωμα ή πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό παράνομης αλίευσης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, έλεγχος σε Φ/Γ όχημα στον λιμένα Κυλλήνης από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο μετέφερε 40 πλαστικά δοχεία με ολοθούρια εντός του επικαθήμενου, με τόπο προέλευσης το Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Στη συνέχεια προσκομίστηκαν από τον οδηγό του οχήματος παραστατικά μεταφοράς (αποδείξεις συναλλαγών – δελτία αποστολής), από τα οποία προκύπτει συνολική ποσότητα βάρους 141 kg, ενώ κατόπιν ζύγισης και καταμέτρησης που διενεργήθηκε, προέκυψε ο συνολικός αριθμός των 21.768 τεμαχίων, με καθαρό βάρος 761,84 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων στο σύνολο τους.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 64χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος, ενώ κατασχέθηκε η προαναφερθείσα ποσότητα αλιευμάτων.

Πρόκειται για έναν πανάκριβο μεζέ που στην Άπω Ανατολή είναι περιζήτητος. Από την Ελλάδα θεωρούνται πως προέρχονται τα ανώτερα ποιοτικά «αγγούρια» με αποτέλεσμα να είναι πολύ ακριβά.

Η τιμή τους ξεπερνά τα 1.100 ευρώ το κιλό, ενώ η επιστημονική τους ονομασία είναι «ολοθούριο».

Σχετικά Άρθρα