Νέα παρέμβαση Ντογιάκου: Αιχμές κατά του Τύπου μετά την κριτική για καθυστέρηση των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών

 Νέα παρέμβαση Ντογιάκου: Αιχμές κατά του Τύπου μετά την κριτική για καθυστέρηση των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, μίλησε πριν από λίγο στη συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και απάντησε στις επικρίσεις ότι η έρευνα για τις υποκλοπές έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη κινήθηκε αστραπιαία. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση της ελληνικής με τη βελγική Δικαιοσύνη καθώς ήταν μία έρευνα που στο Βέλγιο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 με απόλυτη μυστικότητα ενώ κάθε χώρα έχει το δικό της δικαστικό σύστημα.

  • Στη συνέχεια, ο κ. Ντογιάκος «άστραψε και βρόντηξε» σε βάρος μερίδας του Τύπου που, όπως είπε, «βυσσοδομεί οποιονδήποτε δεν ενεργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις, τις επιθυμίες και τις επιταγές της, υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο λεξιλόγιο».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έγινε ακόμα πιο σκληρός όταν είπε ότι ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους λίγους θα αποκαλύψει πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

  • «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δε θα τους επέτρεπαν να ιβρύζουν, ούτε να δίνουν οδηγίες και να πιέζουν μέσω των εντύπων τους, τους δικαστικούς λειτουργούς που διενεργούν τις έρευνες, ούτε και να τους επισκέπτονται στα γραφεία τους και να τους απειλούν».

Σχετικά Άρθρα