Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τον 16χρονο: “Απαιτούμε Δικαιοσύνη…”

 Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τον 16χρονο: “Απαιτούμε Δικαιοσύνη…”

Την οργή και της αντιπολίτευσης προκαλεί ο θάνατος του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 να εκδίδουν ανακοινώσεις.

Η Κουμουνδούρου ζητά «παντού Δικαιοσύνη» και κατακεραυνώνει Μαξίμου και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας «η αστυνομική αυθαιρεσία με τις ευλογίες Θεοδωρικάκου – Μητσοτάκη οξύνεται. Η αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας πνίγει τους πολίτες.

Η ανακοίνωση
Η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Φραγκούλη προκαλεί θλίψη και οργή. Θλίψη γιατί ένα παιδί 16 χρονών έχασε τη ζωή του, οργή γιατί αυτό συνέβη από σφαίρα αστυνομικού. Μια σφαίρα στο κεφάλι για παράβαση 20 ευρώ.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, στην Ελλάδα της διαφθοράς και της παρακμής η ανθρώπινη ζωή γίνεται όλο και πιο φθηνή. Η αστυνομική αυθαιρεσία με τις ευλογίες Θεοδωρικάκου – Μητσοτάκη οξύνεται. Η αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας πνίγει τους πολίτες.

Ένα μόνο αίτημα: παντού Δικαιοσύνη.

Αυτό θα υπηρετήσει η προοδευτική κυβέρνηση της πολιτικής αλλαγής.

Με τη σειρά του το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «η ατιμωρησία των δολοφόνων αστυνομικών του Νίκου Σαμπάνη σκότωσε τον 16χρόνο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη» και απαιτεί από κυβέρνηση και δικαστική εξουσία να σταματήσουν «να υποθάλπουν αυτή την ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ. που οδηγεί σε νέα δολοφονικά χτυπήματα».

Αναλυτικά
Ο 16χρόνος Ρομά Κώστας Φραγκούλης κατέληξε δυστυχώς αφού πάλεψε πρώτα για μέρες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχοντας δεχθεί ένα θανατηφόρο όπως τελικά αποδείχθηκε δυστυχώς χτύπημα με σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ για 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης.

Η τραγική αυτή κατάληξη επιβεβαιώνει πως όσο συνεχίζει η ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ., την οποία ασπάζεται ο ίδιος ο Υπουργός “Προστασίας του Πολίτη”, που επισκέφτηκε τους δολοφόνους του Νίκου Σαμπάνη, τόσο θα θρηνούμε νέα παιδιά. Η ατιμωρησία αυτή των αστυνομικών που σκότωσαν τον Νίκο Σαμπάνη, σκότωσε τον 16χρόνο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Οργή και αγανάκτηση μας πλημμυρίζει όλες και όλους, όσ@ απαιτούμε “ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ”, διότι οι ζωές των Ρομά μετράνε, οι ζωές των νέων ανθρώπων μετράνε, η ζωή κανενός δεν μπορεί να αφαιρείται για 20 ευρώ βενζίνης.

Να αφοπλιστούν και να καταργηθούν εδώ και τώρα οι στρατιωτικοποιημένες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. που δολοφονούν νέους ανθρώπους και μάλιστα με ρατσιστικό κίνητρο, ενώ επιβραβεύονται κιόλας από την Πολιτεία με 600 ευρώ.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία να υποθάλπουν αυτή την ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ. που οδηγεί σε νέα δολοφονικά χτυπήματα.

Σχετικά Άρθρα