Η Καϊλή δηλώνει αθώα μέσα από τη φυλακή – Η πρώτη αντίδραση μέσω του δικηγόρου της – Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση

 Η Καϊλή δηλώνει αθώα μέσα από τη φυλακή – Η πρώτη αντίδραση μέσω του δικηγόρου της – Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση

«Αθώα» δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, η Εύα Καϊλή αναφορικά με τις κατηγορίες που τις προσάπτουν οι βελγικές Αρχές και καμία εμπλοκή με το Qatar Gate. Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Ειδικότερα δήλωσε:

 «Αυτή είναι η θέση της. Ρητά και κατηγορηματικά. Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω γιατί απαγορεύεται. Σεβόμαστε το απόρρητο. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα και πόσα βρέθηκαν τελικά. Το μόνο που μπορώ να σας πω διότι μίλησα με την αδελφή της δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου εκεί ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό ρητά σας το διαψεύδω γιατί μου το είπε η αδελφή της κ. Μανταλένα Καϊλή. Μιλάτε τώρα για χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα, εγώ ούτε το επιβεβαιώνω, ούτε το διαψέυδω, υπάρχει το απόρρητο. Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή και είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, ένας πατέρας όταν βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του. Η κ. Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της. Η μόνη της δραστηριότητα είναι αυτή που ήταν γνωστή, ευρωβουλευτής. Η εταιρεία real estate που ακούστηκε, είναι μια ΙΚΕ,που έχει συσταθεί εδώ κι ένα μήνα, με εταιρικό κεφάλαιο 1.000. Δεν έχιε λειουργήσιε ακόμα, κι ολα αυτά προκύπτουν στο ΓΕΜΗ».

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, το πρωί, η οποία θα αποφασίσει την καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου. Η Ολομέλεια αναμένεται να αποβάλλει την κ. Καϊλή και από όλες τις επιτροπές – πέρα από την αντιπροεδρία – θέλοντας να αποτινάξει από πάνω της τα σημάδια διαφθοράς. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καθοριστεί αν θα υπάρξει συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα.

Αύριο η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτικού τμήματος στις Βρυξέλλες για να απολογηθεί και αυτό ειναι που θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί, όπωςαναφέρει η νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας. Ειδικότερα, σημειώνει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα