Qatargate: Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την σύζυγο και την κόρη του πρ. ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι

 Qatargate: Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την σύζυγο και την κόρη του πρ. ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο και την κόρη του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτή που φέρεται να συνελήφθη από την αστυνομία σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που φουντώνει ως μανιτάρια που αφορούσε φερόμενες παράνομες δραστηριότητες λόμπι από το Κατάρ , σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Η βελγική αστυνομία έκανε έρευνα σε 16 σπίτια και συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερα άτομα μέσα και γύρω από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή, στο πλαίσιο έρευνας για αυτό που οι εισαγγελείς αποκάλεσαν «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» σε ένα κράτος του Κόλπου, το οποίο ο βελγικός Τύπος κατονόμασε ως τον διοργανωτή του Παγκόσμιου Κύπελλου Κατάρ. Εκτός από τον Πάντσερι, έναν Ιταλό που υπηρέτησε στην κεντροαριστερή ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μέχρι το 2019, συνελήφθη και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Την Παρασκευή, η ιταλική αστυνομία με ένστολους και πολιτικά ρούχα, ενεργώντας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, συνέλαβε τη σύζυγο του Panzeri, Maria Colleoni, 68 ετών, στο σπίτι στο Calusco d’Adda, κοντά στο Μπέργκαμο, ανέφερε η Corriere della Sera . Αργότερα συνέλαβαν την 38χρονη κόρη του Σίλβια . Ο δικηγόρος τους αρνήθηκε να σχολιάσει την εφημερίδα.

Σχετικά Άρθρα