Σπίρτζης: “Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους με εφάπαξ επιδόματα”

 Σπίρτζης: “Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους με εφάπαξ επιδόματα”

Την εκτίμηση ότι «η χώρα μας σε θέματα Δημοκρατίας έχει πάει δεκαετίες πίσω» επί κυβέρνησης Μητσοτάκη εξέφρασε, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

«Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία, υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες και αστυνομικοί που δεν είναι εκπαιδευμένοι και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και συναδέλφων τους», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι η αίσθηση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας πως η κυβέρνηση της ΝΔ τούς «έλυσε τα χέρια», «αφήνει άσχημο αντιδημοκρατικό αποτύπωμα». «Δεν είναι αποσπασματικά τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, υπάρχει κλίμα στρατιωτικοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας», συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης, επικαλούμενος ακόμη και το γεγονός ότι «προσλήφθηκαν ειδικοί φρουροί με το αδιανόητο κριτήριο να έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις».

Η Αστυνομία δεν είναι στρατός, στην 4ετία ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλά. Καταργήθηκε ο στρατωνισμός όσων φοιτούν στις αστυνομικές σχολές για να υπάρχει διαφορετικό κλίμα από την σχολή Ευελπίδων», επέμεινε ο Χρήστος Σπίρτζης, υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ επανέφερε τη λογική του στρατωνισμού».

Σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη με σφαίρα στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «ήταν για να τραβάει κανείς τα μαλλιά του» και πως «δεν ανέφερε καν ότι υπήρξε πυροβολισμός».

Τέλος, σε σχέση με τα επιδόματα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους ένστολους, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι ένας παλιός πολιτικός που με το να δίνει εφάπαξ επίδομα πριν τις εκλογές, δείχνει ποιος είναι». «Προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους, όταν υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά θέματα για τους αστυνομικούς», είπε, διερωτώμενος: «στους στρατιωτικούς δε θα δώσει; Στους πυροσβέστες δε θα δώσει; Στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ειδικά σε εκείνους που συνέδραμαν  στην υγειονομική κρίση δε θα δώσει;». 

Σχετικά Άρθρα