Α’ Αθήνας: Ποιοί θα χάσουν την έδρα τους μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης- Η παράμετρος Πιερρακάκη

 Α’ Αθήνας: Ποιοί θα χάσουν την έδρα τους μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης- Η παράμετρος Πιερρακάκη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμφανίσει σε μάχιμη θέση ένα πρόσωπο με μεγάλη δημοφιλία και κεντρώο προφίλ, κι έτσι αλλάζουν τα δεδομένα που τον ήθελαν εκπρόσωπο της Ν.Δ ενόψει εκλογών. Με τον Γιάννη Οικονόμου να διεκδικεί έδρα στην Φθιώτιδα, φαίνεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα χάσει, τελικά, την ευκαιρία της άμεσης εκλογής, καθώς προαλείφεται για εκπρόσωπος Τύπου.

Στην Α’ Αθήνας, ωστόσο, επικρατεί “συνωστισμός”. Η Ν.Δ εκλέγει σήμερα έξι βουλευτές, όμως, από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα εκλέξει τρεις ή τέσσερις. Σίγουροι θεωρούνται οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης (που είναι βέβαιο πως θα πριμοδοτηθεί από παραδοσιακούς νεοδημοκρατικούς μηχανισμούς στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια), και μάλλον ο Θάνος Πλεύρης που συσπειρώνει το σκληρά δεξιό έως ακροδεξιό ακροατήριο της περιφέρειας. Μετά ακολουθεί το…χάος, και η ελπίδα για ενα καλό αποτέλεσμα της Ν.Δ στην δεύτερη κάλπη (με αυτοδυναμία) για να εκλεγούν έξι βουλευτές. Για περίπου ένα μήνα, όμως, πολλοί θα…ιδρώσουν από την αγωνία τους, ενώ κρίσιμο θεωρείται ποιούς θα συνδράμει το μηχανισμός του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της μητέρας του Ντόρας.

Όλα αυτά, βεβαίως, χωρίς να είναι βέβαιο τι θα συμβεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος επιθυμεί να κατέλθει στην περιφέρεια που τον ανέδειξε και να μην βρεθεί στο Επικρατείας, κάτι που για τον ίδιο θεωρείται “τιμητικός παροπλισμός”. Διότι ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ είναι μάλλον βέβαιο πως, παρότι απέχει από την κεντρική σκηνή τα τελευταία χρόνια, έχει στο…τσεπάκι του μία έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Α Αθήνας είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ το 2019 έξι βουλευτές και συγκεκριμένα: η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλης Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και η Φωτεινή Πιπιλή. Επομένως ήδη ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Μία θέση στη λίστα της Α Αθήνας έχει προταθεί από τη γαλάζια ηγεσία και στον υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη (που πολιτευόταν άλλωστε στη συγκεκριμένη περιφέρεια με το Ποτάμι) , αλλά και στον πρώην Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αμφότεροι επιθυμούσαν μία θέση στο Επικρατείας, για το οποίο όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άλλα σχέδια, άγνωστα επί του παρόντος.

Υποψήφια στην Α’ Αθήνας θα είναι και η δικηγόρος και αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Αννα Ροκοφύλλου, ένα ακόμη πρόσωπο που στόχος είναι να φέρει πασοκογενείς ψήφους.

Στην Α’ Αθήνας επιθυμεί να πολιτευτεί, χωρίς αυτό να έχει κλειδώσει, και ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργου Δημόπουλου και της δικηγόρου Εβίτας Βαρελά, ενώ η ΝΔ αναζητεί και δύο ακόμη νέες γυναίκες.

Για την Α’ Αθήνας είχε ακουστεί και το όνομα του Σπύρου Καρανικόλα, πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποιος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούνιο αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία Ανδρουλάκη, αλλά θα μπορούσε να είναι τελικά υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα