Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ο μεγάλος νικητής του Αυθεντικού Μαραθώνιου – Έκανε την ανατροπή νικώντας τον Γκελαούζο στα τελευταία μέτρα

 Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ο μεγάλος νικητής του Αυθεντικού Μαραθώνιου – Έκανε την ανατροπή νικώντας τον Γκελαούζο στα τελευταία μέτρα

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης αποδείχθηκε… δυνατότερος όλων, προσπέρασε τον Κώστα Γκελαούζο στο τελευταίο χιλιόμετρο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

45 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο Κώστας Γκελαούζος συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και δεν τα κατάφερε κόντρα στον εκπληκτικό Χαράλαμπο Πιτσώλη.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έβγαλε μεγάλη κούραση στο τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα και είδε τον συναθλητή του να τον προσπερνά και να τερματίζει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο Πιτσώλης διατήρησε τις δυνάμεις του και στο 41ο χλμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, προσπερνώντας τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος φαινόταν το φαβορί, τερματίζοντας με χρόνο 2:23:43.

Ο Γκελαούζος δεν μπόρεσε να αναδειχθεί νικητής για 5η σερί φορά, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:24:45 και… ξάπλωσε στο έδαφος, εμφανώς καταβεβλημένος. Τρίτος τερμάτισε ο Σταμούλης.

Η συγκινητική δήλωση του νικητή

Εμφανώς εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Χαράλαμπος Πιτσώλης, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ για τη μεγάλη επιτυχία του. «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική μου πήγε καταπληκτικά. Δεν ξέρω τι να πω από τη χαρά μου», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Λόγω ζέστης ξεκινήσαμε αργά στα πρώτα 10 χλμ., μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός».

Όσο για το πώς ένιωσε όταν είδε μπροστά του τον πρωτοπόρο Κώστα Γκελαούζο, ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ανέφερε «Λέω αποκλείεται να είναι μπροστά μου, ο Κώστας είχε τέσσερις νίκες σερί και αυτό δείχνει τι αθλητής είναι. Όταν τον είδα μπροστά μου, λέω «απίστευτο, αλλά το έχω»».

Η πιο συγκινητική ατάκα του, όμως, ήταν αυτή της αφιέρωσης του μεταλλίου στη σύζυγό του. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος και η σύντροφός του περιμένουν το πρώτο τους παιδί και όπως είπε αυτό είναι το πιο σπουδαίο μετάλλιο της ζωής τους. «Σε λίγους μήνες η γυναίκα μου θα μου δώσει το μετάλλιο, που είναι το πιο σημαντικό. Για αυτό το αφιερώνω σε εκείνη», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος.

Σχετικά Άρθρα