Το ερώτημα Τσίπρα στον Μητσοτακη που έβαλε “φωτιά” στο σκάνδαλο των υποκλοπών ενόψει νέων αποκαλύψεων (vid)

 Το ερώτημα Τσίπρα στον Μητσοτακη που έβαλε “φωτιά” στο σκάνδαλο των υποκλοπών ενόψει νέων αποκαλύψεων (vid)

Η υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων με predator δεν πρόκειται να κλείσει ήταν το σαφές μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στον αντίπαλό του όσο εκείνος επικεντρώνει στα διλλήματα της σταθερότητας και της απόκρουσης της τοξικότητας της πολιτικής ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός του σε απόλυτη ετοιμότητα στη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου και της task force.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του χθες το βράδυ επιχείρησε να δώσει όσο το δυνατό πιο ηχηρές απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικοινωνιακό του μηχανισμό, ο οποίος επιχειρεί όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση να μετατραπούν από θύτες σε θύματα των δικών τους μεθοδεύσεων.

Με το ερώτημα στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οριοθέτησε εκ νέου τη συζήτηση του σκανδάλου των υποκλοπών από ΕΥΠ και predator.

Κατέστησε δηλαδή σαφές στους πολίτες γιατί θεωρεί και γιατί προκύπτει από την έως τώρα τακτική του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο Μητσοτάκης είναι ένοχος.

«Έχετε δει εσείς κανένα αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις» είπε από την αρχή κιόλας της συνέντευξής του εγκαλώντας τον και δημόσια γιατί τρεις φορές κρύφτηκε από τη υποχρέωσή του να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο, τις δυο από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επίκαιρες ερωτήσεις που του κατέθεσε.

Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο θα παραμένει ζωντανό και πάνω στο τραπέζι και αυτό θα γίνεται και θα επανέρχεται σε όλα τα μέτωπα που αφήνει ανοιχτά για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης, της οικονομίας, της ακρίβειας, των funds και των κόκκινων δανείων και της λεηλασίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων με τους έμμεσους φόρους.

Με μια φράση στο κλείσιμο της συνέντευξή του στο STAR ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές γιατί ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μαζί του μέχρι το τερματισμό της θητείας του το σκάνδαλο ΕΥΠ-PREDATOR.

  • «Η αναδιανομή του πλούτου με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, η λεηλασία της μεσαίας τάξης με τους Πάτσηδες και τα κόκκινα δάνεια, είναι οι άθλιες πολίτικες που χρειάζονται άθλιες μεθόδους. Γι’ αυτό λοιπόν η ιστορία του predator ήταν μέθοδος διακυβέρνησης δεν ήταν ένα ατύχημα. άθλιες μέθοδοι για να επιβληθούν άθλιες πολιτικές»

Από αυτό πολύ δύσκολα θα ξεφύγει το αντίπαλο στρατόπεδο επικοινωνιακά εκτιμούν συνεργάτες του κ. Τσίπρα και πόσο μάλλον όσο το σκάνδαλο θα αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ολοένα και πιο μεγάλο και σε όλες τους τις διαστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτή τη συγκυρία έχει ενδιαφέρον ότι στο ανώτατο επίπεδο της κομματικής ιεραρχίας γίνεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σύσκεψη με του Εκτελεστικού Γραφείου και του πολιτικού σχεδιασμού.

Σικελική μαφία

Η σύσκεψη θα έχει αναπόφευκτα ως πρώτο θέμα το ζήτημα των υποκλοπών και την τακτική που θα ακολουθήσει το ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζοντας τις αντιδράσεις της κυβέρνησης τα επόμενα καταιγιστικά 24ωρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του έδειξε να έχει βαθύτερη γνώση των ζητημάτων. Επανέλαβε αρκετές φορές στην Μάρα Ζαχαρέα ότι δεν είναι ντετέκτιβ να κάνει ο ίδιος την έρευνα, ωστόσο αυτό που προκύπτει και από τα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι το Σαββατοκύριακο θα έρθουν νέες αποκαλύψεις.

  • «Υπάρχει υπουργός του κ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεδεμένος επισήμως από την ΕΥΠ;» ήταν το ξεκάθαρο ερώτημα που έθεσε δημοσίως για να στρέψει αμέσως τα βλέμματα πάνω στον Υπουργό Ανάπτυξης.

Οι απειλές στον Κώστα Βαξεβάνη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης ότι δεν ο Πρωθυπουργός που πρέπει να αποκαλύψει ότι δεν ισχύει η λίστα του Documento είναι το σημείο κλειδί της αντιπαράθεσης. Ο κ. Γεωργιάδης απειλεί τον κ. Βαξεβάνη ότι είτε τα δημοσιεύσει είτε δεν τα έχει τα στοιχεία και τα πειστήρια του δημοσιεύματος με τη λίστα των 33 προσώπων που παρακολουθούνταν με το predator θα πάει 20 χρόνια φυλακή. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας σε αυτό ήταν ξεκάθαρος.

  • «Αν κάποιος είναι στη λίστα και έχει βάσιμες ενδείξεις ότι είναι ψεύτικη να πάει να κάνει μήνυση σε αυτόν που βγάζει τη λίστα. Όχι να απειλεί ότι αν βγάλει στοιχεία θα τον πάει 20 χρόνια φυλακή όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Κι όταν είπε ο εκδότης θα φέρω στοιχεία του είπαν και που τα έχεις πας 20 χρόνια φυλακή.Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Σικελία της μαφίας. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η χώρα μας θα συνεχίζει να πορεύεται σ’ ένα δημοκρατικό δρόμο ή, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, θα γίνει μια χώρα Μπανανία».

Στρατηγική

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο λόγος που κάλεσε τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι άλλος από το να τρέξει τώρα το κόμμα την υπόθεση ψηφοδέλτια για εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές με τις εισηγήσεις να θέλουν οι ανακοινώσεις μεγάλου μέρους των προσώπων που θα στελεχώσουν τις λίστες να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα.

Ουσιαστικά με τις εισηγήσεις να επανέρχονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο για προσφυγή στις κάλπες ακόμη και τον επόμενο μήνα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να επαναφέρει την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος σε επίπεδα συναγερμού ώστε να αξιοποιηθούν μια σειρά από συγκυρίες και τάσεις στην κοινωνία που αυτή τη στιγμή βράζει από οργή και δυσαρέσκεια.

Σχετικά Άρθρα