Ολυμπιακός: Έκτακτο Δ.Σ. την Τρίτη για την πορεία που θα ακολουθήσει η ομάδα και τις επόμενες ενέργειες

 Ολυμπιακός: Έκτακτο Δ.Σ. την Τρίτη για την πορεία που θα ακολουθήσει η ομάδα και τις επόμενες ενέργειες

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες της ομάδας.

Μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (1-1) το βράδυ της Κυριακής, ειπώθηκαν ατάκες από πλευράς Πειραιωτών, όσο και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και από τον Γιάννη Βρέντζο που έκαναν λόγο ακόμα και για αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα.

Όπως σημειώθηκε, αυτή η πρόταση θα τεθεί σε Δ.Σ. το οποίο θα γίνει αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Έτσι, θα ξεκαθαριστεί το τι θα επακολουθήσει από τον Ολυμπιακό, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν είναι εύκολη απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα.

Πάντως, σε περίπτωση αποχώρησης, οι κυρώσεις που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι:

Υποβιβασμός 2 κατηγοριών
Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχό της.
Όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10%, δεν θα μπορούν να μετέχουν στην νέα διοίκηση, ούτε αυτοί, ούτε οι συγγενείς τους, μέχρι τον δεύτερο βαθμό.
Τα ματς που θα έχουν δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ισχύουν κανονικά, ενώ όσα ακολουθούν και δεν γίνουν, θα τα χάνει με 3-0.
Πέρα από το αγωνιστικό μέρος και το πρεστίζ του συλλόγου, θα υπάρξει πλήγμα και στα οικονομικά της ομάδας, καθώς εξασφάλισε 12 εκατομύρια ευρώ από το Europa League και περισσότερα από 33 εκατομμύρια από το Champions League.

Τέλος, σε περίπτωση υποβιβασμού, η μοναδική περίπτωση για να μπορέσει να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Ολυμπιακός, είναι να εξασφαλίσει την συμμετοχή του μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα