Editorial/Δίκες …άδικες, άβουλοι υπεύθυνοι- Από την Χ.Α στο φιάσκο για το Μάτι

 Editorial/Δίκες …άδικες, άβουλοι υπεύθυνοι- Από την Χ.Α στο φιάσκο για το Μάτι

Συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας

Η αργόσυρτη διαδικασία και οι προβληματικές συνθήκες στην πορεία της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μέχρι την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, υπήρξε πεδίο σφοδρής κριτικής από την αντιπολίτευση στην (τότε) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης εκείνης της περιόδου βρέθηκαν στο στόχαστρο της Ν.Δ επειδή δεν εξασφάλισαν τις κατάλληλες συνθήκες για την διεξαγωγή της. Και σωστά!

Επίσης ορθή ήταν η κριτική για την μακρά διαδικασία της δίκης για τo σκάνδαλο της Siemens (μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2006 και τελεσιδίκησε το 2022!), με τις γελοιότητες της έλλειψης κατάλληλου χώρου, μέχρι τις μεταφράσεις της δικογραφίας για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Η παθογένεια συνεχίζεται. Στην δίκη για την τραγωδία στο Μάτι η ντροπή επαναλαμβάνεται. Δεν είναι, όμως, μόνο ντροπή: είναι προσβολή στους νεκρούς, και ασέβεια στους συγγενείς τους. Τέσσερα και πλέον χρόνια περίμεναν αυτή την στιγμή, την στιγμή της δικαίωσης και της απονομής δικαιοσύνης ως ένα μνημόσυνο χρέους για τα θύματα.

Όσοι είχαν -ορθώς- ασκήσει δριμεία κριτική στους υπουργούς Δικαιοσύνης και στην τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου και του δικαστικού σώματος εν γένει, σιωπούν τώρα μετά την χθεσινή αθλιότητα στην δίκη για το Μάτι.

Που βρίσκεται ο υπουργός Κώστας Τσιάρας που εξαγγέλλει πληθωρικά νέες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, που θεωρητικολογεί για το στέρεο κράτος δικαίου στη χώρα μας;

Τι ακριβώς έχει κάνει η ηγεσία του Αρείου Πάγου; Και οι δύο, γιατί δεν εξασφάλισαν εγκαίρως έναν χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει αυτή την ιστορική δίκη; Δεν πήραν το μάθημά τους από το γεγονός ότι μετά από πολλές καθυστερήσεις έπρεπε, τελικά, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, να ανοίξουν την αίθουσα τελετών του Εφετείου;!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να σιωπά, φέρει ακέραια την ευθύνη για το νέο φιάσκο.

Υ.Γ Στη νέα υπόθεση παιδοβιασμών που μόλις ήρθε στο φως, πατέρας βίαζε τα ανήλικα παιδιά του και διοργάνωνε πάρτι για να τα κακοποιήσουν και συγγενείς! Όπως έγινε γνωστό, από την δικηγόρο της οικογένειας,η πρώτη καταγγελία έγινε το 2017, από το ανήλικο τότε αγόρι, στην εισαγγελία ανηλίκων, αλλά ακομη δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση. Τι να πει κανείς πιά;

Libre

Σχετικά Άρθρα