Το παρασκήνιο για την εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Κολωνού και την διαγραφή του

 Το παρασκήνιο για την εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Κολωνού και την διαγραφή του

Η περίπτωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που συνομίλησε στην πλατφόρμα Blindchat με την 12χρονη που βίαζε και εξέδιδε προς βιασμό ο Ηλίας Μίχος προκαλεί αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κουμουνδούρου. Επίμαχο είναι το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώθηκε σχετικά από το υπουργείο ή όχι.

Υπάρχει, όμως, μία “χρονοσειρά” που δεν αναφέρεται σε όλα αυτά.

Η πληροφορία περί πιθανής εμπλοκής του στελέχους στην ειδεχθή και ανατριχιαστική υπόθεση του Κολωνού ακούστηκε πρώτη φορά σε πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, την περασμένη Τρίτη.Ο παρουσιαστής είπε πως θα πέσει “βόμβα” και έκανε λόγο για “στέλεχος μεγάλου κόμματος”. Αμέσως “άναψαν” τα τηλέφωνα και η είδηση έφτασε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. Αυτά που δεν ειπώθηκαν “στον αέρα” της εκπομπής έγιναν γνωστά στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ό,τι, δηλαδή, πρόκειται για τον Α.Α που ήταν υποψήφιος για την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, εκείνη την ημέρα “έσκασε” και το σκάνδαλο Πάτση και το ενδιαφέρον όλων στράφηκε προς τον βίο και την πολιτεία του πρώην βουλευτή της Ν.Δ, ενώ οι επόμενες ημέρες επικεντρώθηκαν στα της διαγραφής του και νεότερες αποκαλύψεις (ΕΛΤΑ, εξωχώριες εταιρείες, Πόθεν Έσχες κ.ά) που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όμως, με εντολή Τσίπρα, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του Μιχάλης Καλογήρου “έψαξαν” το θέμα για το συγκεκριμένο στέλεχος και ο Χρήστος Σπίρτζης, ως αρμόδιος τομεάρχης, έβαλε λυτούς και δεμένους για να διευκρινίσει σε ποιο βαθμό ήταν η εμπλοκή του Α.Α.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,πάντως, επισημαίνεται πως από το βράδυ της Παρασκευής ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση. Στις επικοινωνίες του συνάντησε δύο διαφορετικές «γραμμές» από τα στελέχη του ΠΡΟ-ΠΟ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, ενώ αντίθετα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ενημέρωσαν τον Χρήστο Σπίρτζη για το πολιτικό και μόνο σκέλος της υπόθεσης. Εξήγησαν δηλαδή ότι πολίτης που εμφανίζεται εμπλεκόμενος από τις διαρροές προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές, δεν έχει κληθεί ακόμη από την ΕΛΑΣ και τη δικαιοσύνη να δώσεις εξηγήσεις και πως πρόκειται για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως η πληροφορία είχε φτάσει νωρίτερα στην Κουμουνδούρου και έγινε η σχετική έρευνα, μόλις, δε, επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έγινε η διαγραφή, υλοποιήθηκε, δηλαδή, η εντολή που είχε ήδη δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμπέρασμα; Κακώς ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί στα social media επιχείρησαν να ταυτίσουν τους παιδοβιασμούς με τη Ν.Δ, με το χυδαίο σχετικά hashtag. Ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα και τον διέγραψε, ωστόσο το πάθημα καλό είναι να γίνει μάθημα. Και στην αξιωματική αντιπολίτευση, και στη Ν.Δ που έχει διολισθήσει πλειστάκις σε ανάλογες γενικεύσεις.

Σχετικά Άρθρα