Επιστρέφει στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω Μάσκ;

 Επιστρέφει στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω Μάσκ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε σφοδρή κριτική στο Twitter όταν του απαγόρευσαν, και η “ποινή” υποτίθεται πως ήταν…ισόβια. Τώρα, λόγω Έλον Μάσκ, τα πράγματα ίσως αλλάξουν, όπως μεταδίδει το BBC (φωτό επάνω από το Reuters).

Μετά τις ταραχές και την εισβολή εξτρεμιστών οπαδών τουστο Καπιτώλιο, το Twitter ανέφερε ότι η οριστική αναστολή οφειλόταν στον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας.

Ο Τραμπ μήνυσε ακόμη και το Twitter, για αυτό που περιέγραψε ως «λογοκρισία».

Ωστόσο, αυτή η “μόνιμη” αναστολή φαίνεται να είναι πλέον πολύ λιγότερο βέβαιη.

Ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι θα εισαγάγει ένα «συμβούλιο» που θα αποφασίζει εάν θα επιτραπεί η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά αν ο Τραμπ προσκληθεί ξανά στην πλατφόρμα, ίσως την χρησιμοποιήσει ξανά για την υποκίνηση βίας, καθώς, μάλιστα, επιδιώκει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Άλλωστε, όπως και ο Έλον Μασκ, ο Ντόναλντ Τραμπ λατρεύει το Twitter. Για τον Τραμπ ήταν ο τρόπος του να συνδεθεί άμεσα με τους ψηφοφόρους, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν επίσης ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή από τα μέσα που ισχυριζόταν ότι απέφευγε. Το “Έχει κάνει tweet” ήταν ένα κανονικό ρεφρέν στα δημοσιογραφικά γραφεία του κόσμου.

Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Υπάρχουν τώρα αρκετοί λόγοι για τους οποίους ο Τραμπ μπορεί να μην επιστρέψει τρέχοντας στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα