Σε ποιούς ανήκουν τα κόκκινα δάνεια που αγόρασε ο (κουμπάρος Πέτσα) Πάτσης;

 Σε ποιούς ανήκουν τα κόκκινα δάνεια που αγόρασε ο (κουμπάρος Πέτσα) Πάτσης;

Ο Ανδρέας Πάτσης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Ίσως γι αυτό και οι σε βάρος του αποκαλύψεις εδώ και 1,5 χρόνο δεν ευαισθητοποίησαν κανέναν, και μόνο τώρα που η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για το μείσον κοινωνικό θέμα των πλειστηριασμών, προκύπτει αιφνιδίως η διαγραφή…

Ο βουλευτής Γρεβενών διέτρεξε μία δωδεκαετία ως διαχειριστής κόκκινων δανείων (και ο γιός του, το τελευταίο διάστημα, ως αρμόδιος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο κόμμα της Ν.Δ!), ωστόσο σε αυτή την διαδρομή υπάρχει μία αφετηρία. Κι αυτή αφορά την αγορά κόκκινων δανείων πάνω από 60 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, κάπου εκεί στο 2010. Τα αγόρασε δε εναντι 4,3(!) εκατ., ποσό που δεν έβαλε από την τσέπη του αλλά από δάνειο που πήρε από την ίδια τράπεζα. Ποιοί μπορούσαν να πάρουν ένα τέτοιο δάνειο, εκεί στις αρχές των μνημονίων, με τις τράπεζες χρεοκωπημένες; Προφανώς η τότε διοίκηση της τράπεζας και οι αρμόδιοι χορηγήσεων θα έχουν κάποια απάντηση; Εάν, φυσικά, τους αναζητήσει κανείς -διότι έχουν “προκόψει” έκτοτε και βρίσκονται σε άλλες τράπεζες, κάποιοι, δε, είναι και μεγαλομέτοχοι.

Το ερώτημα που θέτει ευστόχως το KReport, ωστόσο, είναι τι είδους κόκκινα δάνεια αγόρασε ο Πάτσης; Ποιοί τα κατείχαν; Σε αυτό το χαρτοφυλάκιο, ίσως να κρύβονται “λαβράκια”.

Ο ίδιος εμφανίζεται να εισπράττει από τα ΕΛΤΑ αμοιβές ύψους 1 εκατ. μέσα σε μια διετία, για νομικές υπηρεσίες. Τέλος, εμφανίζεται να συμμετέχει σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή, παρά την ρητή εκ του νόμου απαγόρευση.

Η αποκάλυψη: Η υπόθεση επί μήνες σερνόταν στο περιθώριο της δημοσιότητας, παρότι είχε έρθει στη δημοσιότητα από την εφημερίδα “Δημοκρατία” το 2020 και είχε φτάσει στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Μ. Κάτση τον Ιούνιο 2021. Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, έσκασε χτες με πάταγο και υποχρέωσε την ηγεσία της ΝΔ να διαγράψει τον Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για «επαγγελματικές δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή», εδώ. Η διαγραφή συμπαρέσυρε τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, που παραιτήθηκε για λόγους «προσωπικής ευθιξίας».

Ο Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα (κάποια ανύπαρκτα σαϊτ που διατηρούσε, μάλιστα, προς διετίας, χρηματοδοτήθηκαν από την λίστα του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου και τώρα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών), και στενός φίλος άλλων κυβερνητικών στελεχών. Λογικό είναι, αυτά τα “κονέ”, αφενός να πάρει τις αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, αφετέρου να κάνουν όλοι τα στραβά μάτια για τις αποκαλύψεις σε βάρος του τα τελευταία δύο χρόνια…

Σχετικά Άρθρα