Έκρηξη της Νικολούλη για τους βιασμούς: “Αλλάξτε τον νόμο, επιτέλους”

 Έκρηξη της Νικολούλη για τους βιασμούς: “Αλλάξτε τον νόμο, επιτέλους”

Την οργή της εξέφρασε η Αγγελική Νικολούλη, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», το βράδυ της Παρασκευής (21/10) σχετικά με την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, είπε πως: «είναι μια υπόθεση που όσο περνάνε οι ημέρες γίνεται όλο και πιο “σκοτεινή”». Μάλιστα, η δημοσιογράφος, τόνισε σε έντονο ύφος ότι ο νόμος επιτέλους πρέπει να αλλάξει και να γίνει πιο σκληρός για όλους αυτούς τους παιδοβιαστές.

«Αλλάξτε το νόμο, επιτέλους! Να γίνει πιο σκληρός για όλους αυτούς», είπε εκφράζοντας τον θυμό της για όσα συμβαίνουν.

Παράλληλα, σε έρευνα που προβλήθηκε στην εκπομπή είναι ενδεικτικό πως το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου, αποκαλύφθηκαν δέκα υποθέσεις με βιασμούς παιδιών, ακόμα και από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Η συζήτηση των ειδικών που φιλοξενούσε η εκπομπή, επικεντρώθηκε στην πρόληψη, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών περιστατικών.

Παρουσίασε τις τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν όλο το 24ωρο, όπου μπορούν ακόμα και ανώνυμα να καταγγείλουν μάρτυρες και θύματα υποθέσεις κακοποίησης.

«Κάθε τέσσερις ημέρες, ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης», λέει η ΕΛ.ΑΣ., μέσα από επίσημα στοιχεία, που αφορούν στο πρώτο οκτάμηνο του 2022 και παρουσιάζουν αύξηση 58%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Εάν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, θα δει την ανησυχητική αύξηση να σημειώνεται από το 2021 και μετά.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας της 12χρονης μαθήτριας στον Κολωνό.

Στην εκπομπή ακούστηκαν όλα τα στοιχεία που τα τελευταία 24ωρα είδαν το φως της δημοσιότητας και, όπως τόνισε η δημοσιογράφος, είναι μια υπόθεση που όσο περνάνε οι ημέρες γίνεται όλο και πιο «σκοτεινή», ενώ σημείωσε πως όσο η έρευνα προχωράει τόσο θα αποκαλύπτονται πρόσωπα και ρόλοι που θα προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Σχετικά Άρθρα