Ξέφυγε ο Τσαβούσογλου: Είναι για λύπηση η Ελλάδα

 Ξέφυγε ο Τσαβούσογλου: Είναι για λύπηση η Ελλάδα

Νέο παραλήρημα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος για ακόμη μια φορά εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλώντας στο TV NET έφτασε στο σημείο να πει και «καλημέρα» στα… ελληνικά για να… ξυπνήσει όπως είπε η χώρα μας.

«Λέμε στην Ελλάδα ότι αν θεωρείς ότι πίσω σου είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., σου λέμε «καλημέρα» για να ξυπνήσεις» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι «όποιος και να απειλεί την Τουρκία ισχύει το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», ενώ για τις ΗΠΑ είπε ότι «χάλασε το ζύγι στο ζήτημα της ισορροπίας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα να ξέρει πως αυτά που κάνει δεν έχουν όφελος στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψει στην ισορροπία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων που υπογράφηκαν για την ειρήνη. Ο λόγος αποστρατιωτικοποίησής τους ήταν αυτός. Για τη συνέχιση της ειρήνης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Άρα θέλει σύγκρουση, δεν θέλει ειρήνη. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί από εμάς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επαναλαμβάνοντας ότι «στην Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία».

Σχετικά Άρθρα