Δικηγόρος 12χρονης: “Το παιδί βιώνει εφιάλτη με τα κανάλια”- Θα αναγνωρίζει τους βιαστές της στο chat και θα συλλαμβάνονται άμεσα

 Δικηγόρος 12χρονης: “Το παιδί βιώνει εφιάλτη με τα κανάλια”- Θα αναγνωρίζει τους βιαστές της στο chat και θα συλλαμβάνονται άμεσα

Η δικογραφία για τον 52χρονο παιδοβιαστή και μαστροπό της 12χρονης στα Σεπόλια που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων περιέχει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες και αριθμεί περί τις 1.000 σελίδες.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν και οι περιγραφές από τη δικηγόρο της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη, η οποία, πέρα από τη σωματική και ψυχική της κακοποίηση, είναι αναγκασμένη να “ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη”.

“Δεν είναι καλή η κατάσταση ούτε της οικογένειας, ούτε το παιδιού πολύ περισσότερο. Έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται υποστήριξη. Έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του και τη δική μου, όσο μπορώ να είμαι κοντά στο παιδί. Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της. Κάποια από τα κανάλια έχουν βάλει φωτογραφίες του παιδιού στον Τύπο. Ελπίζουμε να σταματήσει κάπου εδώ όλο αυτό γιατί δεν είναι καλή η κατάσταση της οικογένειας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια, άλλα οκτώ, τα οποία πρέπει να προστατευτούν”, ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης σχετικά με την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, η Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε ότι το παιδί ένα μήνα μετά την καταγγελία στην αστυνομία (3 Σεπτεμβρίου), “δεν παρακολουθείται από ψυχολόγους”. Όπως ανέφερε μάλιστα, “η κοινωνική υπηρεσία εμφανίστηκε όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα, αλλά δεν ήρθαν ξανά”.

Οι έρευνες

Η έρευνα των αρχών έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων- υπενθυμίζεται ότι γύρω στα 213 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι το οποίο μίλησε για τουλάχιστον 10 άνδρες που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά- , κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς , με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους,  θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.

Το παιδί θα κληθεί – με την ταυτοποίηση των εν λόγω προσώπων- να αναγνωρίσει στο πρόσωπο τους κάποιον από αυτούς που τη βίασαν. Άλλωστε η εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Τα στοιχεία των παιδεραστών, αναμένεται να ταυτοποιηθούν από τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για κατάθεση. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι κάποιο από τα συγκεκριμένα άτομα έχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση, θα οδηγείται απευθείας στον Ανακριτή. Ήδη ο αστυνομικός κλοιός «σφίγγει» γύρω από πρόσωπα που φαίνεται να είχαν τακτικότερη επαφή με τον κατηγορούμενο και τη 12χρονη, μέσω του διαδικτυακού προφίλ τους. Με αντίστοιχο τρόπο ταυτοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο 42χρονος άνδρας που βίασε το κορίτσι επί πληρωμή και συνελήφθη.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ήταν καταχωρημένο ως «πελάτης» στο τηλέφωνο του βιαστή-προαγωγού. Μηνύματα, επαφές και συνομιλίες από τα κινητά του 53χρονου και του 42χρονου, αναμένεται να γίνουν «φύλλο και φτερό» από τις αρχές που αναζητούν στοιχεία που θα αποκαλύψουν τον αριθμό της… φρίκης.

H Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

«Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις. Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται», είπε στην εκπομπή Live News.

Σχετικά Άρθρα