Νέοι “τυφλοί” βομβαρδισμοί Πούτιν στην Ουκρανία – Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο – Συγκέντρωση πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

 Νέοι “τυφλοί” βομβαρδισμοί Πούτιν στην Ουκρανία – Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο – Συγκέντρωση πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η γενική ρωσική επίθεση με βομβαρδισμούς στην Ουκρανία. Σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο ενώ στη Ζαπορίζια οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση. Εν τω μεταξύ υπάρχουν αναφορές ότι στη Μαύρη Θάλασσα συγκεντρώνονται πλοία με εκτοξευτήρες πυραύλων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα αντίποινα της Ρωσίας για την επίθεση στη γέφυρα Κερτς, στην Κριμαία, θα είναι ανάλογα της επίθεσης. Και φαίνεται ότι οι αιματηρές επιθέσεις της Δευτέρας σε Κίεβο και άλλες 12 πόλεις της Ουκρανίας, ήταν μόνο η αρχή.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο, με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας να δέχεται επίθεση για δεύτερη μέρα. Χθες, οι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα άφησαν πίσω τους 14 νεκρούς και 97 τραυματίες. Στόχος δεν ήταν στρατιωτικές υποδομές, όπως ισχυρίστηκε ο Πούτιν, αλλά άμαχοι στο κέντρο του Κιέβου…

Το βράδυ, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ζαπορίζια.

Άκρως ανησυχητική για τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν και η πληροφορία από τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό πως «έξι εχθρικά πλοία» έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ανάμεσά τους είναι και δυο που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

Σχετικά Άρθρα