Ρένεση για 12χρονη: “Φταίμε όλοι που βασανίστηκε φριχτά”

 Ρένεση για 12χρονη: “Φταίμε όλοι που βασανίστηκε φριχτά”

Ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας στον Κολωνό η Κλέλια Ρένεση. Ρίχνει ευθύνες στην κοινωνία για την αδιαφορία και την υποκρισία της.

Για τις ευθύνες που έχει η κοινότητα, η γειτονιά και όλοι εμείς για τα περιστατικά βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που συμβαίνουν στην κοινωνία, κάνει λόγο η Κλέλια Ρένεση σε ανάρτησή της στο Instagram.

Αναφερόμενη την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, η γνωστή ηθοποιός ξέσπασε για την αδιαφορία της κοινωνίας και την υποκρισία των πολιτών, που δεν ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στους διπλανούς τους και εκ των υστέρων “δικάζουν” μέσα από τα social media.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

“Εκατοντάδες τα post για τη 12χρονη… Όλοι εισαγγελείς. Όλοι περιμένουν δικαιοσύνη. Βρίζουν τον άντρα – τέρας, τη μάνα για αμέλεια, τη δικαιοσύνη που φοβούνται πως για άλλη μια φορά θα ‘ναι απούσα.

Από κανέναν δεν διάβασα την πιο σοβαρή μέριμνα. Πού ήταν η κοινότητα, πού ήταν η γειτονιά; Όταν αυτό το τέρας εκμεταλλευόταν και κάτι άλλο. Την αδιαφορία μίας ολόκληρης κοινότητας. Και βέβαια ποιος να νοιαστεί για 7 παιδιά μίας καθαρίστριας; Ποιος να τα φέρει σπίτι του να παίξουν με τα παιδιά του; Ποιος να ‘χει το νου του αν ζουν σωστά και με αξιοπρέπεια;

Είναι πολύ εύκολο να τα κοιτάμε όλα σαν ταινία, σαν κάτι που δεν μας αφορά άμεσα. Και ακόμα πιο εύκολο να δικάζουμε τους πάντες και τα πάντα ως άξιοι δικαστές της ανημποριάς μας. Να γεμίζουμε χολή για όλο αυτό, χωρίς ποτέ να σκεφτούμε πως αν η κοινωνία που έχουμε φτιάξει ως πολίτες ήταν πιο ενεργή, αποβράσματα σαν αυτόν δεν θα είχαν τρόπο να ξεμυτίσουν, όχι να διαπράξουν τέτοια ανείπωτη ύβρη.

Φταίμε κι εμείς όλοι που το παιδί αυτό βασανίστηκε με αυτόν τον φριχτό τρόπο. Φταίμε που δεν νοιαζόμαστε, φταίμε που υπακούμε στο σπίτι – δουλειά- υποχρεώσεις κι αύριο μέρα είναι. Φταίμε που κοιτάμε μόνο κι έχουμε πάψει να βλέπουμε. Τα παιδιά έπαψαν να είναι “τα παιδιά του χωριού, τα παιδιά μας” κι έγιναν “τα παιδιά σου να κοιτάξεις εσύ κι άσε εμένα τι κάνω”.

Βρε δεν την θέλω αυτήν την παρεούλα που λέγεται παρεάκι υποκρισίας, αυτονάρκωσης και αυτοΰπνωσης, με ηρωικές δόσεις πληκτρολογίου”.

Σχετικά Άρθρα