Οι ”Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι” καταγγέλλουν σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο

 Οι ”Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι” καταγγέλλουν σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο

ΠΗΓΗ: TWITTER

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) απέδωσαν σε σαμποτάζ τη βλάβη που προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα βόρεια της Γερμανίας νωρίτερα σήμερα, ενώ διεξάγονται έρευνες για το συμβάν.

‘Οπως μεταδίδει η Welt, η κυκλοφορία των τρένων στη βόρεια Γερμανία παρέλυσε σε μεγάλο βαθμό σήμερα το πρωί. Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε τώρα ότι οι ακυρώσεις οφείλονται σε σαμποτάζ. Οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας είχαν αναλάβει την έρευνα.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, οι εκτεταμένες βλάβες στην κυκλοφορία των τρένων στη βόρεια Γερμανία προκλήθηκαν από σαμποτάζ. “Λόγω δολιοφθοράς σε καλώδια που είναι απαραίτητα για την κυκλοφορία των τρένων, η Deutsche Bahn αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των τρένων στον βορρά για σχεδόν τρεις ώρες σήμερα το πρωί”, δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Presse-Agentur στο Βερολίνο το Σάββατο. Οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας είχαν αναλάβει την έρευνα.

Αμέτρητοι ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς εκ των προτέρων, επειδή όλες οι υπεραστικές και ορισμένες περιφερειακές μεταφορές είχαν ανασταλεί σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας. Η Βρέμη, το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν επηρεάστηκαν, όπως έγραψαν οι σιδηρόδρομοι στο Twitter.

Η εταιρεία συνέστησε στους επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Βερολίνου και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και μεταξύ Βερολίνου και Βάδης-Βυρτεμβέργης ή Ελβετίας να χρησιμοποιούν συνδέσεις μέσω Ερφούρτης και Φρανκφούρτης/Μάιν. Αρχικά, ο σιδηρόδρομος είχε μιλήσει γενικά για “τεχνική βλάβη στη γραμμή”, ενώ σε ένα tweet έγινε λόγος για “επισκευή στη γραμμή”.

Αργότερα ειπώθηκε ότι τα προβλήματα οφείλονταν σε δυσλειτουργία του ψηφιακού ασύρματου συστήματος GSM-R (Global System for Mobile Communications – Rail). “Χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των κέντρων ελέγχου, τα οποία ελέγχουν την κυκλοφορία των τρένων, και των τρένων και είναι επομένως απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή κυκλοφορία των τρένων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn.

Τα τρένα λειτουργούν και πάλι, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη περιορισμοί, σύμφωνα με την Deutsche Bahn. Γύρω στις 10 το πρωί, τα πρώτα τοπικά τρένα αναχώρησαν και πάλι από τον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου, δήλωσε δημοσιογράφος στην Deutsche Presse-Agentur. Στον κεντρικό σταθμό του Ανόβερου, πολλοί επιβάτες περίμεναν για το επόμενο ταξίδι τους σήμερα το πρωί. Στο ταξιδιωτικό κέντρο σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές και μπροστά από το σταθμό σχηματίστηκαν ομάδες ταξί.

Σχετικά Άρθρα