Michelin: Το νέο εστιατόριο της Αθήνας με δύο αστέρια – Ποια χάνουν, ποια κερδίζουν
Παλιά αλλά και νέα εστιατόρια της Αθήνας εμφανίζονται στις φετινές επιλογές του κορυφαίου γαστρονομικού οδηγού. Η πρωτεύουσα διαθέτει πλέον νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που παίρνουν για πρώτη φορά αστέρι. Επιπλέον δύο χώροι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους σε πρακτικές βιωσιμότητας και λαμβάνουν το Πράσινο Αστέρι Michelin (Michelin Green Star), ενώ ένας χώρος χάνει το ένα από τα δύο αστέρια που κατείχε.
Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το Delta. Το εστιατόριο που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βραβείων.
Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, που και οι δύο διαθέτουν εμπειρία από κορυφαίες κουζίνες σκανδιναβικών χωρών, επιβραβεύονται σύμφωνα με τον Michelin Guide για την ικανότητά τους να συνδυάζουν τις τεχνικές του Βορρά με τα ντόπια υλικά πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μπόνους το Πράσινο Αστέρι, λοιπόν.
Το “The Zillers” είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα μοναδικό εστιατόριο καθώς βρίσκεται στο rooftop του “The Zillers Boutique Hotel”. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών. Με την ευέλικτη προσφορά του, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ελαφρύ, casual μεσημεριανό γεύμα ή ένα πλήρες γαστρονομικό δείπνο από τον chef Παύλο Κυριάκη, που δίνει τη δική του νότα σε τοπικές παραδόσεις με μενού δημιουργικής γευσιγνωσίας.
Τα εστιατόρια “Botrini’s“, “CTC“, “Hytra“, “Pelagos” και “Βαρούλκο Seaside“, που είχαν ήδη ένα αστέρι, επιβεβαίωσαν εκ νέου το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρουν και διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των “Cerdo Negro 1985“, “Nolan” και “Οικείο“, στα οποία, αναγνωρίζουμε για ακόμα μία φορά την εστίασή τους στο good value for money.
Παράλληλα, τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022
Στο “Hervé”, που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας. Η γαστρονομική προσφορά εστιάζει σε ένα ενιαίο μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 15 πιάτα και βασίζεται στις ελληνικές παραδόσεις, συνδυασμένες με κοσμοπολίτικες εμπνεύσεις (από τη Γαλλία, την Ασία, τη Λατινική Αμερική…).
Το “Λινού Σούμπασης και Σια” ξεχωρίζει για την αισθητική του καθώς βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή. Με ένα casual μπιστρό vibe, μπορείτε να απολαύσετε απλή, αυθεντική ελληνική κουζίνα, με μερικές εντυπωσιακές μοντέρνες πινελιές και ισχυρή δέσμευση στη χρήση οργανικών προϊόντων.
Το “Merceri”, ένα κλασσικό, αυθεντικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Η κουζίνα τους, που είναι μοντέρνα με διεθνείς επιρροές, τιμά τις ελληνικές συνταγές και σερβίρεται με απλότητα το μεσημέρι και με πιο μοδάτο τρόπο το βράδυ, με μία σχεδόν-γαστρονομική προσέγγιση.
Στο “VERi TABLE”, ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα χαρούμενο ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. Ο ιδιοκτήτης chef Alain Parodi έχει δουλέψει με πολλά prestigious εστιατόρια στην περιοχή της Προβηγκίας. Μαζί με τα υψηλά standards, θα βρείτε εβδομαδιαίες προτάσεις καθώς και μενού κατά παραγγελία.
Οι επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022, με μία ματιά:
27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:
- 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
- 8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
- 3 εστιατόρια με Bib Gourmand
Πηγή: Αθηνόραμα