Τουρκικός Τύπος: Κάνει σενάρια πολιορκίας που θα ξεκινήσουν Έλληνες και Αμερικανοί, από την Αλεξανδρούπολη

 Τουρκικός Τύπος: Κάνει σενάρια  πολιορκίας που θα ξεκινήσουν Έλληνες και Αμερικανοί, από την Αλεξανδρούπολη

Ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος δημοσίευσε σενάρια συνωμοσίας της Αθήνας και της Ουάσινγκτον για ”πολιορκία της Τουρκίας”.

Από την Αλεξανδρούπολη… περιμένουν την επίθεση τουρκικά ΜΜΕ, που «δείχνουν» την Αλεξανδρούπολη ως την μεγάλη απειλή για την Άγκυρα.

Τα απίστευτα σενάρια για πολιορκία της Τουρκίας θέλουν ως ενορχηστρωτές τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, η νέα συνωμοσιολογία ξεκίνησε σήμερα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Χουριέτ.

Πιο συγκεκριμένα, στο βασικό της πρωτοσέλιδο με τίτλο «Σχέδια Αλεξανδρούπολης» γράφει ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν το λιμάνι Αλεξανδρούπολης σε θαλάσσια στρατιωτική τους βάση.

Η «Χουριέτ» σημειώνει, παράλληλα, ότι οι ΗΠΑ διευρύνουν το λιμάνι με τρόπο ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν σε αυτό μεγάλα πολεμικά πλοία.

Μάλιστα η εφημερίδα δεν περιορίζεται μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά περιλαμβάνει στα σενάριά της και τη βάση της Σούδας.

Η «Χουριέτ», ωστόσο, δεν ήταν η εξαίρεση: Το απόγευμα της Δευτέρα ο ειδικός για θέματα ασφάλειας Αμπτουλάχ Αγάρ υποστήριξε στην επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Μιλλιέτ» ότι σε περίπτωση που γίνει χερσαία επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας, θα γίνει από την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα κάνει δήθεν «πονηριές» εναντίον της Τουρκίας υπό τη σημαία των ΗΠΑ. 

Σχετικά Άρθρα