Παράταση στο πρόγραμμα “Αλλάζω συσκευή” – Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αγορές

 Παράταση στο πρόγραμμα “Αλλάζω συσκευή” – Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αγορές

Παρατείνεται η προθεσμία για αγορές με χρήση κουπονιών μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η νέα καταληκτική ημερομηνία για τις αγορές αυτές είναι η 1η Νοεμβρίου 2022.

Όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση για το πρόγραμμα και είναι στους επιλαχόντες ενδεχομένως να είναι στους νέους δικαιούχους που ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Τις επόμενες μέρες, σε κάθε νέο δικαιούχο θα σταλεί ένα SMS στο κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια με το voucher θα μπορεί να προχωρήσει σε αγορά της συσκευής που θέλει να αντικαταστήσει μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε έως και τρεις συσκευές από τις κατηγορίες:

κλιματιστικό
ψυγείο
καταψύκτης

Εάν θέλετε να υπολογίσετε το ύψος της έκπτωσης -από 30% έως 50%- πρέπει να έχετε υπόψη πως αυτή διαμορφώνεται από point system, σύμφωνα με τα ακόλουθα εισοδηματικά κριτήρια:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Σχετικά Άρθρα