Editorial: Απόρρητο και αφόρητο…

 Editorial: Απόρρητο και αφόρητο…

Σοβαρά τώρα; Τρεις διοικητές της ΕΥΠ (Δραβίλλας, Ρουμπάτης, Κοντολέων) εμφανίζονται ενώπιον της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής με εντελώς διαφορετική θέση και στάση σχετικά με το απόρρητο των ερευνών της μυστικής υπηρεσίας.

Ο πρώτος (πολύ διακριτικά), και ο δεύτερος (με σαφή άποψη πως δεν ισχύει), απαντούν ευθέως στις ερωτήσεις των βουλευτών -υπακούοντας, λιγότερο ή περισσότερο, στην αναντίρρητη αρχή της λογοδοσίας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο-, ο τρίτο παραμένει οχυρωμένος στην σιωπή. Απόρρητο και αφόρητο.

Ακόμα χειρότερα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει δημόσια δηλώσεις (εδώ) κατά της προηγούμενης κυβέρνησης (και σήμερα αξιωματικής αντιπολίτευσης), επικαλούμενος όσα ΦΕΡΕΤΑΙ να είπε ο Γ. Ρουμπάτης (εδώ ας υπενθυμίσουμε το απόρρητο της διαδικασίας, το οποίο επέβαλε η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή), σπάζοντας, δηλαδή, την βασική αρχή που υπερασπιζόταν. Ο δε πρώην διοικητής της ΕΥΠΕ διαψεύδει όσα διακινήθηκαν και δίνει στη δημοσιότητα δήλωσή του στην οποία αποσαφηνίζει όσα πραγματικά ανέφερε!

Θεσμοί που ευτελίζονται. Κατά τα λοιπά, όλα στο φως.

Libre

Σχετικά Άρθρα