Η “πάσα” Καραμανλή στην Όλγα Κεφαλογιάννη…

 Η “πάσα” Καραμανλή στην Όλγα Κεφαλογιάννη…

Στις παρενέργειες της ηχηρής παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από την εκδήλωση μνήμης στον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια της Κρήτης, δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός της Ν.Δ που επισημαίνουν την πολιτική “πάσα” του στην Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κόρη του αείμνηστου ιστορικού στελέχους της παράταξης ήταν εκείνη που “εισήγαγε” την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού με μία σύντομη παρέμβαση που αξιολογήθηκε ως “ωδή στον καραμανλισμό”, με επισημάνσεις για την τήρηση των αρχών του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, κάτι που εκλήφθηκε ως έμμεση αλλά σαφής αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης και, φυσικά, στην υπόθεση των υποκλοπών.

Αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ανέφερε με νόημα πως η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι επάξια συνεχιστής της πολιτικής διαδρομής του πατέρα της.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συζητείται έντονα στο εσωτερικό της Ν.Δ ως πιθανή διεκδικήτρια της ηγεσίας στην εποχή μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δε αναφορές στην στήριξη που παρείχε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στην ανάδειξη του πρώην πρωθυπουργού στην προεδρία του κόμματος, το 1997, ξύπνησε μνήμες.

Μία άλλη παρενέργεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως μία έμμεση απάντηση πλην των διαρροών Μαξίμου για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, θα περιοδεύσει σήμερα στην πολιτική γεννέτειρα του καραμανλισμού, στις Σέρρες. Έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως. Ο τελευταίος έκανε χθες δήλωση υποστήριξης στον πρωθυπουργό σχετικά με τις υποκλοπές και κάποιοι λένε πως βάζει κι αυτός έμμεσα υποψηφιότητα για την επόμενη μέρα, εκπροσωπώντας, όμως, την πλευρά της σημερινής ηγεσίας…

Σχετικά Άρθρα