“Ουδείς σοφότερος”… Αμφιβολίες και εσωστρέφεια για το “αφήγημα” στη ΝΔ μετά τη σύγκρουση για τις υποκλοπές – Το “διπλό” μήνυμα Μητσοτάκη

 “Ουδείς σοφότερος”… Αμφιβολίες και εσωστρέφεια για το “αφήγημα” στη ΝΔ μετά τη σύγκρουση για τις υποκλοπές – Το “διπλό” μήνυμα Μητσοτάκη

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση επτά ωρών, σε πολύ υψηλούς τόνους, ουδείς βγήκε σοφότερος απο την Ολομέλεια της Βουλής, όσον αφορά την επισύνδεση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Αρκετοί βουλευτές της γαλάζιας παράταξης περίμεναν με αγωνία, τη χθεσινή συνεδρίαση για να κατανοήσουν την «γραμμή» του κόμματος.

Της Άννας Καραβοκύρη

Αν και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία χειροκρότησε ένθερμα τον αρχηγό της κατά την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης, στο τέλος αρκετοί βουλευτές αποχώρησαν με ζωγραφισμένη την αμιφιβολία και την απογοήτευση στα πρόσωπα τους, αγωνιώντας για την πολιτική τους επιβίωση.

  • Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει πολύ καλά το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στους κόλπους της παράταξης το τελευταίο διάστημα και για αυτό από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία κι έστειλε διπλό «μήνυμα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η εξεταστική επιτροπή που θα συγκληθεί για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών θα πρέπει να έχει βάθος δεκαετίας, δηλαδή η έρευνα να ξεκινήσει από το 2012. Όπως είπε θα πρέπει να κληθούν και προηγούμενοι Διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι θα μπορούν να προσθέσουν και αυτοί τις γνώσεις και τις πληροφορίες τους για το πώς διαχειρίζονταν τέτοια λεπτά ζητήματα επί δικών τους ημερών.

  • Η κυβερνητική πρόταση για δεκαετή διερεύνηση στέλνει το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να βάλει στο “κάδρο” την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, και κορυφαία στελέχη της παράταξης όπως ο Νίκος Δένδιας που εκείνη την περίοδο ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Το δεύτερο μήνυμα που έστειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής ήταν μήνυμα συσπείρωσης.

“Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας και ελάτε όλοι μαζί να μετρηθούμε. Θα ξαναβρείτε 157 Βουλευτές «μπετόν αρμέ», μέχρι να πάμε στις επόμενες εκλογές” ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως “η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά είναι έτοιμη να δώσει κάθε μάχη”. 

Σχετικά Άρθρα