“Πόλεμος” Μόσχας- Κιέβου για τον θάνατο της κόρης του Ντούγκιν (vid)

 “Πόλεμος” Μόσχας- Κιέβου για τον θάνατο της κόρης του Ντούγκιν (vid)

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα μετά από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που κόστισε τη ζωή στην Ντάρια Ντούγκινα, στο οποίο επέβαινε η κόρη του φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν. Ο τελευταίος, θεωρείται στενός σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η βόμβα που σκότωσε την κόρη του υπερεθνικιστή φιλόσοφου Ντούγκιν, πιθανότατα τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού και μάλλον προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά για κάποια τραγική σύμπτωση, εκείνος την ύστατη ώρα, αποφάσισε να ταξιδέψει χωριστά από την κόρη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ρώσων ερευνητών, η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser το οποίο οδηγούσε.

Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο, το Κρεμλίνο δεν έχει πάρει επίσημη θέση ακόμη για το περιστατικό που σημειώθηκε έξω από τη Μόσχα, δηλαδή, πολύ μακριά από το επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας για το περιστατικό ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Από νωρίς σήμερα, πάντως, αξιωματούχοι και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη ρωσική κυβέρνηση ζητούν από το Κρεμλίνο αντίποινα για την δολοφονία.

Η Μαργαρίτα Σιμόνιαν, επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού RT χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας του Ντούγκιν και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει βάζοντας στο στόχαστρο στελέχη της κυβέρνησης του Κιέβου.

Από την πλευρά του ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επέρριψε τις ευθύνες στο Κίεβο αναφέροντας: οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος επιχείρησαν να εξοντώσουν τον Αλεξάντερν Ντούγκιν και ανατίναξαν την κόρη του. Ευλογημένη η μνήμη της, είναι μια πραγματική Ρωσίδα».

Αρνείται κατηγορηματικά το Κίεβο, δείχνει προς το εσωτερικό της Ρωσίας

Η Ουκρανία, πάντως, έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στον θάνατο της κόρης του υπερεθνικιστή Ρώσου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το αιματηρό περιστατικό μπορεί να φέρει νέες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο.

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ σε τηλεοπτική δήλωσή του ανέφερε ότι το Κίεβο δεν έχει καμία εμπλοκή, σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε εγκληματικό κράτος και δεν είμαστε κράτος – τρομοκράτης».

Ο Ποντόλιακ έσπευσε δείξει προς το εσωτερικό της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές συγκρούσεις και διάφορες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ευθύνονται για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο της Ντούγκινα.

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο αναρτήθηκε στο Telegram, δείχνει τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος την ώρα που τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Ο Ντούγκιν, ο Πούτιν και οι κυρώσεις

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η Ουκρανία. Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών». Είχε δηλώσει επίσης «περήφανη» που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος των δυτικών κυρώσεων.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στην Ντάρια Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η επιρροή του Ντούγκιν στον Πούτιν αποτελεί αντικείμενο εικασιών, με κάποιους αναλυτές να εκτιμούν ότι είναι μεγάλη ενώ άλλοι να τη χαρακτηρίζουν μηδαμινή.

Ποια ήταν η Ντάρια Ντούγκινα, η κόρη του «Ρασπούτιν του Πούτιν»

Παρά το γεγονός ότι δεν κατέχει επίσημη θέση στην κυβέρνηση, ο πατέρας της Ντάρια Ντούγκινα είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου και έχει χαρακτηριστεί ακόμη και «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

Η κόρη του φιλοσόφου ήταν δημοσιογράφος που υποστήριξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα εφέτος της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κατηγόρησαν την 30χρονη ότι συνέβαλε σε διαδικτυακή «παραπληροφόρηση» σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας.

Τον Μάιο, περιέγραψε τον πόλεμο ως «σύγκρουση πολιτισμών» σε συνέντευξή της και εξέφρασε περηφάνια για το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είχαν υποστεί κυρώσεις από τη Δύση.

Και στον πατέρα της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2015 για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας.

Τα γραπτά του πιστώνονται ότι είχαν βαθιά επιρροή στην κοσμοθεωρία του Βλαντιμίρ Πούτιν και θεωρείται ο κύριος διανοούμενος αρχιτέκτονας της υπερεθνικιστικής ιδεολογίας που τηρούν πολλοί στο Κρεμλίνο.

Για χρόνια, ο Ντούγκιν καλεί τη Μόσχα να επιβληθεί πιο επιθετικά στην παγκόσμια σκηνή και έχει υποστηρίξει τη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα