Έβρος: Οξεία πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της διάσωσης των 38 μεταναστών

 Έβρος: Οξεία πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της διάσωσης των 38 μεταναστών

Στον απόηχο της διάσωσης των 38 μεταναστών στον Έβρο, ” φούσκωσε ” σαν το ποτάμι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι, απέναντί τους βρήκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται ” στον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ ”, το ΚΚΕ να δηλώνει πως ”Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να πάψουν το άθλιο κρυφτούλι στις πλάτες κατατρεγμένων ανθρώπων” και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, να υποβάλει σε κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Τ. Θεοδωρικάκος: Σεβασμός στην Ελληνική Αστυνομία – Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις

«Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media, αναφερόμενος στη διάσωση από την Ελληνική Αστυνομία 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός έγραψε:

«Το περιστατικό διάσωσης 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, αποδεικνύει πόσο ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη είναι η αποστολή της ελληνικής αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Οι αστυνομικοί μας μαζί με τον ελληνικό στρατό, φρουροί των συνόρων, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με επιχειρήσεις παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από κυκλώματα και τη γειτονική Τουρκία.

Η ελληνική αστυνομία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές. Αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις πρωτοφανείς συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους τις τελευταίες ημέρες».

Γ. Οικονόμου: “Ο κ. Τσίπρας συντάσσεται με δήθεν δικαιωματιστές και αλλότριες δυνάμεις αδιαφορώντας για την αλήθεια”

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της Πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας αδιαφορώντας για την αλήθεια.

Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους ‘καταραμένους του Έβρου’».

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους ‘καταραμένους του Έβρου’, που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις», για να σχολιάσει: «Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». «Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους», τονίζει.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ : Θα φέρει στη Βουλή, τα γεγονότα με τους μετανάστες στον Έβρο

Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο θα υποβάλει το περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
«Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής», σημειώνει.

Και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ «προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών».

Και, στο «δια ταύτα», «η φύλαξη των συνόρων και η παράλληλη απαρέγκλιτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ουσιαστική αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή στην φιλοξενία των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα

Για «ακροδεξιό κατήφορο» που «συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα», κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Αναφέρει ότι «μετά την αναζήτηση “ εσωτερικών εχθρών” και ξένων δυνάμεων που δήθεν επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τώρα επικαλούνται τα ίδια επιχειρήματα μπροστά στο δράμα των προσφύγων στον Έβρο».
Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος καλεί τους Έλληνες της διασποράς να κοινοποιήσουν μήνυμα σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνεργασία με ΜΚΟ και ξένα κράτη συνεργάζονται με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη διασπείροντας τάχα fake news για τους πρόσφυγες στον Έβρο». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «είναι οι ίδιοι που πριν δυο ημέρες έλεγαν ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες, αλλά ξαφνικά εντοπίστηκαν χθες σε ελληνικό έδαφος» και «οι ίδιοι που τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν να μετατρέψουν τον δημόσιο διάλογο σε έναν ακροδεξιό οχετό απαξίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης που παραπέμπει στις σκοτεινές ημέρες δράσης της Χρυσής Αυγής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «τέτοιες απόψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες ως το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ». Επιπλέον κατηγορεί τη ΝΔ ότι «δεν διστάζουν να εμπλέξουν και να διχάσουν ακόμη και τους Έλληνες της Διασποράς για να υπηρετήσουν τις άθλιες μικροκομματικές τους επιδιώξεις».
Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «οικοδομούν ένα αυταρχικό καθεστώς, απαξιώνουν τους θεσμούς και το κράτος δικαίου και κατ΄ επέκταση ξεφτιλίζουν τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στα αδιέξοδα τους πουλάνε συνωμοσίες για εσωτερικούς εχθρούς».
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «δεν αργεί η στιγμή που μέσα από μια δημοκρατική και κοινωνική αναγέννηση οι πολίτες θα κάνουν παρελθόν το καθεστώς απανθρωπιάς του κ. Μητσοτάκη».

ΚΚΕ για μετανάστες στον Έβρο: ”Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να πάψουν το άθλιο κρυφτούλι στις πλάτες κατατρεγμένων ανθρώπων”.

Τα τελευταία γεγονότα με τους 38 μετανάστες στον Έβρο σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας πως Τουρκία και Ελλάδα ”παίζουν άθλιο κρυφτούλι”.
Συγκεκριμένα, το Κομμουνιστικό Κόμα Έλλάδας υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως «Η φρίκη που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο, η απώλεια της ζωής ενός ακόμα μικρού παιδιού, όπως και το άθλιο “κρυφτούλι” της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για τη διάσωση των κατατρεγμένων ανθρώπων, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά τη χρεοκοπία της επικίνδυνης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, συνολικά της πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό την οποία η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αφήνουν

Σχετικά Άρθρα