Σε υψηλά επίπεδα οι νοσηλείες covid ασθενών στα νοσοκομεία – Διαφαίνεται ανακοπή της αυξητικής τάσης

 Σε υψηλά επίπεδα οι νοσηλείες covid ασθενών στα νοσοκομεία – Διαφαίνεται ανακοπή της αυξητικής τάσης

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να βρίσκονται σε σταθερά υψηλά (για την εποχή του καλοκαιριού) επίπεδα. Ωστόσο, άρχισε να διαφαίνεται «ανακοπή της αυξητικής τάσης των εισαγωγών, κάτι που δεν πρέπει πάντως να εφησυχάζει τον κόσμο», όπως τονίζει στο libre o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Αναφερόμενος σε δεδομένα της Πέμπτης 28 Ιουλίου, επεσήμανε ότι στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.709 ασθενείς με κορονοϊό στις 4.487 κλίνες που δεσμεύονται.

«Τρεις ημέρες πριν, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, νοσηλεύονταν 2.766 ασθενείς με κοροναϊό στις 4.496 κλίνες που δεσμεύονταν.

Στις 28/7, στις ΜΕΘ, νοσηλεύονταν 140 ασθενείς (όχι απαραίτητα όλοι διασωληνωμένοι) στις 263 κλίνες ΜΕΘ που δεσμεύονται για περιστατικά κορονοϊού.

Στις 25/7 νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ κορονοϊού 135 ασθενείς στις 259 κλίνες ΜΕΘ που δεσμεύονται για περιστατικά κοροναϊού».

Επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος ότι το καλοκαίρι λόγω απολυμάνσεων των ΜΕΘ δεν μπορεί να λειτουργήσει ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ του χειμώνα.

Σκεφτείτε εαυτούς και υγειονομικούς!

«Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι θάνατοι είναι πολλοί για να το παίρνουμε αψήφιστα. Ο Αύγουστος -μήνας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω διακοπών και χαλάρωσης- είναι μπροστά. Ας μην πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα κορονοϊού, το φθινόπωρο! Σκεφτείτε εαυτούς και υγειονομικούς!

Γι’ αυτό, προσέχουμε και φοράμε μάσκα!».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει, τονίζοντας για άλλη μία φορά το αίτημα των υγειονομικών για ενίσχυση του συστήματος με προσωπικό εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα και για την άρση των «αδίκων» αναστολών εργασίας, σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σχετικά Άρθρα